Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna kapusta na bieżące potrzeby.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8455
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 534
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8455
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 534
Składniki
Kapustę poszatkować, a marchew zetrzeć na tarce. Dodać sól, dobrze wymieszać, przykryć ściereczką i pozostawić do następnego dnia.
Następnego dnia nałożyć do słoika i ubić. Nadmiar soku odlać. Słoik postawić na głębszym spodku lub miseczce, ponieważ podczas fermentacji ze słoika będzie wyciekać sok i pianka. Po 5 - 7 dniach możemy delektować się pyszną kiszoną kapustką.