Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaraz po uwędzeniu są bardzo smaczne: mięciutkie, soczyste i pachnące lekko dymem. Można je dodatkowo sparzyć gorącą wodą, ale nie ma takiej potrzeby.
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1394
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 286
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3199
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 3823
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1394
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 286
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3199
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 3823
Składniki
Wszystkie przyprawy mieszamy z wodą i wkładamy do niej mięso na dwie doby. Przechowujemy w lodówce lub innym zimnym miejscu. Po tym czasie udka wyjmujemy z solanki i zalewamy zimną wodą tak, by były nią przykryte. W ten sposób pozbawimy mięso nadmiaru soli. Po godzinie wyjmujemy z wody, wieszamy na hakach i wędzimy przez 3 godziny w temperaturze 60-70 stopni na drzewie z olchy. Uwędzone udka możemy jeszcze dodatkowo zaparzyć wrzącą wodą.