Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaraz po uwędzeniu są bardzo smaczne: mięciutkie, soczyste i pachnące lekko dymem. Można je dodatkowo sparzyć gorącą wodą, ale nie ma takiej potrzeby.
Wszystkie przyprawy mieszamy z wodą i wkładamy do niej mięso na dwie doby. Przechowujemy w lodówce lub innym zimnym miejscu.
Po tym czasie udka wyjmujemy z solanki i zalewamy zimną wodą tak, by były nią przykryte. W ten sposób pozbawimy mięso nadmiaru soli. Po godzinie
wyjmujemy z wody, wieszamy na hakach i wędzimy przez 3 godziny w temperaturze 60-70 stopni na drzewie z olchy.
Uwędzone udka możemy jeszcze dodatkowo zaparzyć wrzącą wodą.
Udka są bardzo dobre, skórkę mają chrupiącą.. Danie nadaje się dla rodziny n...
Odsłon: 4599
Przepis dnia
Uwędzone w garnku na zrębkach olcha/buk dwa kawałki schabu, jeden kawałek obr...
Odsłon: 6667
Wieprzowe ogony wędzone na zrębkach olcha, w garnku. Uwędzone ogony wieprzowe...
Odsłon: 4366
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 250
Szybki i łatwy przepis na pyszny deser, z bitą śmietaną, ciasteczkami oraz bi...
Odsłon: 461
Aromatyczna klasyka. Jak zwykle dania grillowe powinny być wyraziste, łatwe i...
Odsłon: 85
Placki wszystkich rodzajów są powszechnie lubiane – w szczególności przez dzi...
Odsłon: 514
Usmażone panierowane plastry schabu podane z ugotowanymi w mundurkach, młodym...
Odsłon: 260
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 250
Szybki i łatwy przepis na pyszny deser, z bitą śmietaną, ciasteczkami oraz bi...
Odsłon: 461
Aromatyczna klasyka. Jak zwykle dania grillowe powinny być wyraziste, łatwe i...
Odsłon: 85
Placki wszystkich rodzajów są powszechnie lubiane – w szczególności przez dzi...
Odsłon: 514
Usmażone panierowane plastry schabu podane z ugotowanymi w mundurkach, młodym...
Odsłon: 260
Składniki
Wszystkie przyprawy mieszamy z wodą i wkładamy do niej mięso na dwie doby. Przechowujemy w lodówce lub innym zimnym miejscu. Po tym czasie udka wyjmujemy z solanki i zalewamy zimną wodą tak, by były nią przykryte. W ten sposób pozbawimy mięso nadmiaru soli. Po godzinie wyjmujemy z wody, wieszamy na hakach i wędzimy przez 3 godziny w temperaturze 60-70 stopni na drzewie z olchy. Uwędzone udka możemy jeszcze dodatkowo zaparzyć wrzącą wodą.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Gulasz wieprzowy z makaronem rurki.
Dania główne
Mielone z marchewką
Dania główne
Roladki schabowe z ziemniakami
Dania główne
Zapiekane fileciki z ziemniakami
Gulasz wieprzowy z makaronem rurki.
Gulasz ugotowany z szynki wieprzowej i warzyw, podany z makaronem rurki.
Odsłon: 92
Mielone z marchewką
Smaczne kotlety mielone, soczyste z marchewką. Bardzo lubię dodawać do mięsa...
Odsłon: 75