Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaraz po uwędzeniu są bardzo smaczne: mięciutkie, soczyste i pachnące lekko dymem. Można je dodatkowo sparzyć gorącą wodą, ale nie ma takiej potrzeby.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 158
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9414
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 992
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 158
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9414
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 992
Składniki
Wszystkie przyprawy mieszamy z wodą i wkładamy do niej mięso na dwie doby. Przechowujemy w lodówce lub innym zimnym miejscu. Po tym czasie udka wyjmujemy z solanki i zalewamy zimną wodą tak, by były nią przykryte. W ten sposób pozbawimy mięso nadmiaru soli. Po godzinie wyjmujemy z wody, wieszamy na hakach i wędzimy przez 3 godziny w temperaturze 60-70 stopni na drzewie z olchy. Uwędzone udka możemy jeszcze dodatkowo zaparzyć wrzącą wodą.