Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis podstawowy, który można dowolnie modyfikować, dodając ulubione warzywa. Sposób podania zależy, na co w danym dniu mamy ochotę :) w chlebie pita, tortilli, jako burger albo z frytkami i surówką typu coleslaw.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Kotlety sojowe gotujemy do miękkości w bulionie warzywnym, a jak nie mamy bulionu to w wodzie z dodatkiem soli, liści laurowych i ziela angielskiego. Studzimy i odsączamy z nadmiaru wody. Kroimy w paski.
Olej mieszamy z przyprawą do shoarmy i obtaczamy nim pokrojone kotlety. Chowamy do lodówki na minimum 3 godz (najlepiej na całą noc). Kotlety powinny być w całości , dokładnie obtoczone marynatą, jeżeli tak nie jest dodajcie więcej oleju z przyprawą:)
Cebulę kroimy w dość duże paski i rozdzielamy. Kotlety i cebulę smażymy razem z marynatą na patelni do zarumienienia, można również upiec w piekarniku w 180 st.C do uzyskania złotego koloru. Smacznego!