Do góry

Dania główne Przepis na:

Wegańskie gołąbki w liściach botwiny

Wegańskie gołąbki w liściach botwiny

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 521

Dodano:

Odsłon: 1320

Recykling warzywny! :) Czyli co zrobić z liśćmi botwiny...? Może wegańskie i bezglutenowe mini gołąbki? A do tego banalnie proste i pyszne.

Składniki

  • kilka liści botwiny
  • 6 łyżek kaszy jaglanej
  • 3 małe marchewki
  • kilka rzodkiewek
  • koperek
  • przyprawy: garam masala, pieprz, papryka słodka
  • dodatki: plastry pieczonej dyni, prażone pestki dyni
> 6 os. 30 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kaszę jaglaną ugotować (przed ugotowaniem dwukrotnie przepłukać).

  2. Marchewkę obrać, ugotować i zblendować do konsystencji puree z dodatkiem przypraw.

  3. Rzodkiewkę pokroić, koperek poszatkować.

  4. Wymieszać wszystkie składniki ze sobą.

  5. Liście botwiny lekko obgotować przez 2 minuty.

  6. Liście botwiny lekko osuszyć (ręcznikiem papierowym) i nakładać farsz, porządnie zawijając każdy z nich.

  7. Gołąbki można poddusić na patelni z dodatkiem białego wina, bądź zrumienić na odrobinie oliwy z oliwy.

  8. Całość podałam na plastrach pieczonej dyni i posypałam prażonymi pestkami dyni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 07 czerwca 2014 Cudne i zdrowe gołąbeczki! koniecznie muszę wypróbować :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń