Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Recykling warzywny! :) Czyli co zrobić z liśćmi botwiny...? Może wegańskie i bezglutenowe mini gołąbki? A do tego banalnie proste i pyszne.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 146
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3840
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 266
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 363
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 146
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3840
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 266
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 363
Składniki
Kaszę jaglaną ugotować (przed ugotowaniem dwukrotnie przepłukać).
Marchewkę obrać, ugotować i zblendować do konsystencji puree z dodatkiem przypraw.
Rzodkiewkę pokroić, koperek poszatkować.
Wymieszać wszystkie składniki ze sobą.
Liście botwiny lekko obgotować przez 2 minuty.
Liście botwiny lekko osuszyć (ręcznikiem papierowym) i nakładać farsz, porządnie zawijając każdy z nich.
Gołąbki można poddusić na patelni z dodatkiem białego wina, bądź zrumienić na odrobinie oliwy z oliwy.
Całość podałam na plastrach pieczonej dyni i posypałam prażonymi pestkami dyni.