Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety nie tylko dla wegan. Podane w bułce lub solo smakują wyśmienicie. Masz dość mięsnych dań wypróbuj kotleciki z buraka.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1654
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1430
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1445
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1581
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1654
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1430
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1445
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1581
Składniki
Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę. Pestki dyni posiekać i podprażyć na suchej patelni. Sezam podprażyć na suchej patelni. Koperek, szczypior i czosnek drobno posiekać.
Kaszę przelać wrzątkiem, odlać wodę - czynność powtórzyć. Następnie zalać 1,5 szklanki wody, dodać szczyptę soli i gotować do wchłonięcia płynu na małym ogniu.
Botwinkę oczyścić. Buraczki wraz z łodyżkami pokroić w drobną kostkę, zalać wodą i gotować około 10 minut, aż będzie miękka. Odcedzić i dobrze wycisnąć.
Kaszę wymieszać z botwinką i resztą składników w dużej misce. Doprawić solą i pieprzem. Ponownie wymieszać dokładnie rękami.
Formować z masy kotlety i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku (200 stopni) przez 20 minut. Następnie obrócić na drugą stronę i piec przez kolejne 10 minut. Podawać według własnego uznania. SMACZNEGO!