Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety nie tylko dla wegan. Podane w bułce lub solo smakują wyśmienicie. Masz dość mięsnych dań wypróbuj kotleciki z buraka.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117985
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8369
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3108
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2079
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1526
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117985
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8369
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3108
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2079
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1526
Składniki
Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę. Pestki dyni posiekać i podprażyć na suchej patelni. Sezam podprażyć na suchej patelni. Koperek, szczypior i czosnek drobno posiekać.
Kaszę przelać wrzątkiem, odlać wodę - czynność powtórzyć. Następnie zalać 1,5 szklanki wody, dodać szczyptę soli i gotować do wchłonięcia płynu na małym ogniu.
Botwinkę oczyścić. Buraczki wraz z łodyżkami pokroić w drobną kostkę, zalać wodą i gotować około 10 minut, aż będzie miękka. Odcedzić i dobrze wycisnąć.
Kaszę wymieszać z botwinką i resztą składników w dużej misce. Doprawić solą i pieprzem. Ponownie wymieszać dokładnie rękami.
Formować z masy kotlety i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku (200 stopni) przez 20 minut. Następnie obrócić na drugą stronę i piec przez kolejne 10 minut. Podawać według własnego uznania. SMACZNEGO!