Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety nie tylko dla wegan. Podane w bułce lub solo smakują wyśmienicie. Masz dość mięsnych dań wypróbuj kotleciki z buraka.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 865
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1760
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6279
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 865
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1760
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6279
Składniki
Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę. Pestki dyni posiekać i podprażyć na suchej patelni. Sezam podprażyć na suchej patelni. Koperek, szczypior i czosnek drobno posiekać.
Kaszę przelać wrzątkiem, odlać wodę - czynność powtórzyć. Następnie zalać 1,5 szklanki wody, dodać szczyptę soli i gotować do wchłonięcia płynu na małym ogniu.
Botwinkę oczyścić. Buraczki wraz z łodyżkami pokroić w drobną kostkę, zalać wodą i gotować około 10 minut, aż będzie miękka. Odcedzić i dobrze wycisnąć.
Kaszę wymieszać z botwinką i resztą składników w dużej misce. Doprawić solą i pieprzem. Ponownie wymieszać dokładnie rękami.
Formować z masy kotlety i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku (200 stopni) przez 20 minut. Następnie obrócić na drugą stronę i piec przez kolejne 10 minut. Podawać według własnego uznania. SMACZNEGO!