Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo z patisonami i papryką jest bardzo smaczne i szybkie do zrobienia.
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54231
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 559
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5618
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54231
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 559
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5618
 
         
         
                Składniki
Obraną cebulę i czosnek posiekać i wsypać do rondla z rozgrzanym olejem, zeszklić. Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić w dość dużą kostkę, podsmażyć z cebulą.
Umyte patisony średniej wielkości razem ze skórką pokroić na kawałki.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na cząstki. Pokrojone patisony wrzucić do cebuli, dodać pół szklanki wody, przyprawę kucharek, przykryć i dusić do miękkości. Po upływie 10 minut dodać pomidory. Pod koniec gotowania dołożyć koncentrat pomidorowy, ketchup i musztardę.
Gdy warzywa są miękkie doprawić do smaku.