Do góry

Dania główne Przepis na:

Wegańskie leczo z patisonów i papryki

Wegańskie leczo z patisonów i papryki

Autor:

Przepisów i artykułów: 178 Ocena: 968

Dodano:

Odsłon: 64

Leczo z patisonami i papryką jest bardzo smaczne i szybkie do zrobienia.

Składniki

  • patisony żółte średnie 1 kg
  • papryka czerwona 1 szt
  • papryka zielona 1/2-1 szt
  • papryka żółta 1/2-1 szt
  • pomidory 1/2 kg
  • cebula 1 szt
  • ketchup 2 łyżki
  • musztarda 1 łyżeczka
  • koncentrat pomidorowy 2 łyżki
  • olej 2 łyżki
  • czosnek 2 ząbki
  • przyprawa do zup i potraw w płynie lub sos sojowy do smaku
  • sól, pieprz do smaku
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Wegańskie leczo z patisonów i papryki

Przygotowanie

  1. Obraną cebulę i czosnek posiekać i wsypać do rondla z rozgrzanym olejem, zeszklić. Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić w dość dużą kostkę, podsmażyć z cebulą.

  2. Umyte patisony średniej wielkości razem ze skórką pokroić na kawałki.

  3. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na cząstki. Pokrojone patisony wrzucić do cebuli, dodać pół szklanki wody, przyprawę kucharek, przykryć i dusić do miękkości. Po upływie 10 minut dodać pomidory. Pod koniec gotowania dołożyć koncentrat pomidorowy, ketchup i musztardę.

  4. Gdy warzywa są miękkie doprawić do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń