Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na wegański obiadek z pszenno - gryczanych pierożków z kiszoną kapustą, okraszonych smażoną cebulką z dodatkiem kurkumy i pieprzu cayenne. Całość podana z lekką surówką z marchewki i korzenia pietruszki.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1667
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1462
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1459
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1640
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1667
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1462
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1459
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1640
Składniki
FARSZ: Kapustę kiszoną gotujemy do miękkości, a następnie odcedzamy i odciskamy z nadmiaru wody. Odciśniętą kapustę siekamy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy ją na oleju rzepakowym. Do cebulki dodajemy posiekaną kapustę i chwilę przesmażamy. Farsz doprawiamy czarnym pieprzem, solą ziołową, odrobiną mielonego kminku i cukru trzcinowego.
CIASTO: Do miski przesiewamy mąkę pszenną i gryczaną, dodajemy sól morską oraz około 1,5 szklanki ciepłej wody. Wyrabiamy ciasto na jednolitą i elastyczną masę. Ciasto rozwałkowujemy, podsypując je delikatnie mąką, wycinamy kółka, nakładamy przygotowany wcześniej farsz i lepimy pierogi. Pierogi wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy około 2 minut od wypłynięcia.
OKRASA: Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy ją na oleju rzepakowym z dodatkiem kurkumy i pieprzu cayenne. Gotowe pierożki polewamy żółtą okrasą i gotowe! :)
Do całości polecam świeżą surówkę z marchewki i pietruszki. Życzę smacznego! :)