Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na wegański obiadek z pszenno - gryczanych pierożków z kiszoną kapustą, okraszonych smażoną cebulką z dodatkiem kurkumy i pieprzu cayenne. Całość podana z lekką surówką z marchewki i korzenia pietruszki.
FARSZ:
Kapustę kiszoną gotujemy do miękkości, a następnie odcedzamy i odciskamy z nadmiaru wody.
Odciśniętą kapustę siekamy na mniejsze kawałki.
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy ją na oleju rzepakowym.
Do cebulki dodajemy posiekaną kapustę i chwilę przesmażamy. Farsz doprawiamy czarnym pieprzem, solą ziołową, odrobiną mielonego kminku i cukru trzcinowego.
CIASTO:
Do miski przesiewamy mąkę pszenną i gryczaną, dodajemy sól morską oraz około 1,5 szklanki ciepłej wody. Wyrabiamy ciasto na jednolitą i elastyczną masę.
Ciasto rozwałkowujemy, podsypując je delikatnie mąką, wycinamy kółka, nakładamy przygotowany wcześniej farsz i lepimy pierogi.
Pierogi wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy około 2 minut od wypłynięcia.
OKRASA:
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy ją na oleju rzepakowym z dodatkiem kurkumy i pieprzu cayenne.
Gotowe pierożki polewamy żółtą okrasą i gotowe! :)
Do całości polecam świeżą surówkę z marchewki i pietruszki.
Życzę smacznego! :)
Ciasto bez dodatku cukru i bez pieczenia? Tak to możliwe! Łatwe do wykonania,...
Odsłon: 20580
Kotlety nie tylko dla wegan. Podane w bułce lub solo smakują wyśmienicie. Mas...
Odsłon: 837
Pyszny i szybki posiłek jednogarnkowy idealny na obiad,ciepłą kolację lub jak...
Odsłon: 167
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 223
Marynowana czerwona kapusta to świetna surówka do obiadu albo sałatka na gril...
Odsłon: 108
Pyszny i szybki posiłek jednogarnkowy idealny na obiad,ciepłą kolację lub jak...
Odsłon: 167
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 223
Marynowana czerwona kapusta to świetna surówka do obiadu albo sałatka na gril...
Odsłon: 108
Składniki
FARSZ: Kapustę kiszoną gotujemy do miękkości, a następnie odcedzamy i odciskamy z nadmiaru wody. Odciśniętą kapustę siekamy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy ją na oleju rzepakowym. Do cebulki dodajemy posiekaną kapustę i chwilę przesmażamy. Farsz doprawiamy czarnym pieprzem, solą ziołową, odrobiną mielonego kminku i cukru trzcinowego.
CIASTO: Do miski przesiewamy mąkę pszenną i gryczaną, dodajemy sól morską oraz około 1,5 szklanki ciepłej wody. Wyrabiamy ciasto na jednolitą i elastyczną masę. Ciasto rozwałkowujemy, podsypując je delikatnie mąką, wycinamy kółka, nakładamy przygotowany wcześniej farsz i lepimy pierogi. Pierogi wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy około 2 minut od wypłynięcia.
OKRASA: Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy ją na oleju rzepakowym z dodatkiem kurkumy i pieprzu cayenne. Gotowe pierożki polewamy żółtą okrasą i gotowe! :)
Do całości polecam świeżą surówkę z marchewki i pietruszki. Życzę smacznego! :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Rurki z cukinią w sosie maślanym
Dania główne
Spaghetti Pak choi
Dania główne
Sałatka z kurczakiem, mango i sezamem
Dania główne
Filet z dorsza ze szpinakiem
Rurki z cukinią w sosie maślanym
Cukinia z rurkami
Odsłon: 402
Spaghetti Pak choi
Proste spagetti pak choi
Odsłon: 45