Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na wegański obiadek z pszenno - gryczanych pierożków z kiszoną kapustą, okraszonych smażoną cebulką z dodatkiem kurkumy i pieprzu cayenne. Całość podana z lekką surówką z marchewki i korzenia pietruszki.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1209
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457744
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1461
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2277
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 585
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1209
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457744
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1461
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2277
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 585
Składniki
FARSZ: Kapustę kiszoną gotujemy do miękkości, a następnie odcedzamy i odciskamy z nadmiaru wody. Odciśniętą kapustę siekamy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy ją na oleju rzepakowym. Do cebulki dodajemy posiekaną kapustę i chwilę przesmażamy. Farsz doprawiamy czarnym pieprzem, solą ziołową, odrobiną mielonego kminku i cukru trzcinowego.
CIASTO: Do miski przesiewamy mąkę pszenną i gryczaną, dodajemy sól morską oraz około 1,5 szklanki ciepłej wody. Wyrabiamy ciasto na jednolitą i elastyczną masę. Ciasto rozwałkowujemy, podsypując je delikatnie mąką, wycinamy kółka, nakładamy przygotowany wcześniej farsz i lepimy pierogi. Pierogi wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy około 2 minut od wypłynięcia.
OKRASA: Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy ją na oleju rzepakowym z dodatkiem kurkumy i pieprzu cayenne. Gotowe pierożki polewamy żółtą okrasą i gotowe! :)
Do całości polecam świeżą surówkę z marchewki i pietruszki. Życzę smacznego! :)