Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 53 Ocena: 291
Dodano: 06.11.2020
Odsłon: 1605
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
KROK 1: Komosę przepłucz na sitku pod bieżącą wodą, a następnie ugotuj według instrukcji zamieszczonej na opakowaniu.
KROK 2: Ser mozzarella zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Suszone pomidory pokrój w cienkie paski. Oba składniki przełóż do miski, dodaj jajko, odcedzoną komosę ryżową, mąkę, posiekaną natkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę (lub olej z pomidorów). Dopraw do smaku solą, pieprzem, papryką, imbirem, gałką muszkatołową, kurkumą, a następnie wymieszaj.
KROK 3: Zwilżonymi dłońmi formuj kotlety. Panieruj w mielonym siemieniu lnianym. Piecz w piekarniku w temp. 200st. ok. 15 minut.
Podawaj w bułce z warzywami lub same na talerzu z dodatkiem surówki (u mnie patisony). Smacznego!
Odwiedź mojego bloga, znajdziesz tam wiele zdrowych przepisów:
www.zdrowonacodzien.pl/blog
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

KulinarnaChwila 07 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszotka:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz