Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj mam dla Was ekstra przepis na pyszne WEGE KOTLETY Z KOMOSY RYŻOWEJ Z MOZZARELLĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI. Do ich zrobienia użyłam samych zdrowych produktów a ponadto są pieczone, nie smażone, więc naprawdę zasługują na miano ZDROWYCH :) przepis na 3 duże porcje, zmodyfikowany od @naszakasza. Spróbujcie!
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1312
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 247
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 42
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 37
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1312
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 247
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 42
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 37
Składniki
KROK 1: Komosę przepłucz na sitku pod bieżącą wodą, a następnie ugotuj według instrukcji zamieszczonej na opakowaniu. KROK 2: Ser mozzarella zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Suszone pomidory pokrój w cienkie paski. Oba składniki przełóż do miski, dodaj jajko, odcedzoną komosę ryżową, mąkę, posiekaną natkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę (lub olej z pomidorów). Dopraw do smaku solą, pieprzem, papryką, imbirem, gałką muszkatołową, kurkumą, a następnie wymieszaj. KROK 3: Zwilżonymi dłońmi formuj kotlety. Panieruj w mielonym siemieniu lnianym. Piecz w piekarniku w temp. 200st. ok. 15 minut. Podawaj w bułce z warzywami lub same na talerzu z dodatkiem surówki (u mnie patisony). Smacznego! Odwiedź mojego bloga, znajdziesz tam wiele zdrowych przepisów: www.zdrowonacodzien.pl/blog