Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa a la marokańskie danie - tażin, nie idealnie odwzorowana wg oryginalnego przepisu ani nie przygotowana w specjalnym naczyniu. Jakklwiek dobrze smakuje oryginał, tak i mój przepis nam smakował :) Sama go skomponowałam wg opisu kogoś kto mi opisywał tę potrawę. Bardzo ciekawy jest tu dodatek suszonych moreli które radziłabym nie pomijać. Można dodać też mięso, jednak ja z niego zrezygnowałam.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 57
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 57
Składniki
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, marchewkę pokroić w plasterki. Przełożyć do garnka, zalać wodą, posolić, gotować 10 minut.
Pokroić: cukinię na ćwierć plasterki, paprykę w krótkie paski, pomidory w kostkę, morele na 8 części. Cebulę pokroić w drobną kostkę, usmażyć na złoty kolor. Wszystko dodać do garnka, przecisnąć przez praskę czosnek, wymieszać. Doprawić papryką, solą, imbirem, natką, dusić jeszcze ok. 10 minut.