Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa a la marokańskie danie - tażin, nie idealnie odwzorowana wg oryginalnego przepisu ani nie przygotowana w specjalnym naczyniu. Jakklwiek dobrze smakuje oryginał, tak i mój przepis nam smakował :) Sama go skomponowałam wg opisu kogoś kto mi opisywał tę potrawę. Bardzo ciekawy jest tu dodatek suszonych moreli które radziłabym nie pomijać. Można dodać też mięso, jednak ja z niego zrezygnowałam.
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1327
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 263
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 53
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 45
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1327
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 263
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 53
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 45
Składniki
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, marchewkę pokroić w plasterki. Przełożyć do garnka, zalać wodą, posolić, gotować 10 minut.
Pokroić: cukinię na ćwierć plasterki, paprykę w krótkie paski, pomidory w kostkę, morele na 8 części. Cebulę pokroić w drobną kostkę, usmażyć na złoty kolor. Wszystko dodać do garnka, przecisnąć przez praskę czosnek, wymieszać. Doprawić papryką, solą, imbirem, natką, dusić jeszcze ok. 10 minut.