Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli masz ochotę na bezmięsne danie jednogarnkowe, to polecamy ci ten pyszny gulasz z ciecierzycą.
Przygotowania rozpocznij dzień wcześniej. Ciecierzycę włóż do naczynia i mocz całą noc.
Na następny dzień, gdy ciecierzyca już napęcznieje, ugotuj ją na miękko. Następnie obierz cebulę i pokrój w kostkę. W woku, głębokiej patelni lub garnku rozgrzej odrobinę oliwy i wrzuć na nią cebulę. Zalej odrobiną wody, żeby się poddusiła.
Bakłażana pokrój w kostkę i dorzuć do garnka do cebuli. Posól do smaku i duś do miękkości.
Sparz pomidory. Po kilku minutach obierz je ze skórki i pokrój w kostkę. Następnie pokrój w kostkę paprykę i cukinię. Dorzuć do gotujących się warzyw w garnku.
Przypraw według upodobania i dokładnie pomieszaj całość. Duś do miękkości warzyw. Na końcu obierz czosnek, pokrój na grubsze plasterki i dodaj do warzyw. Duś tak przez chwilę.
Natkę pietruszki posiekaj. Gdy warzywa będą już miękkie, dodaj ją do garnka i przemieszaj. Gotowe!
Pyszne, rozgrzewajace, wegetarianskie danie, idealne na zimowe dni. Jesli kto...
Odsłon: 167
Przepis dnia
Chrupiące krokiety z papryką i czerwoną soczewicą na tani , bezmięsny obiad.
Odsłon: 43817
Z kotletem warzywnym równie dobrze smakują jak tradycyjne....
Odsłon: 1338
Bardzo smaczna, soczysta kiełbasa wieprzowa chuda, podpiekana. Kiełbasa wędzo...
Odsłon: 63
Ciasto "Och i Ach" - czyli prosta rolada z bananem - to połączenie najlepszyc...
Odsłon: 653
Przepis dnia
Przepis na soczystego kurczaka duszonego w winie
Odsłon: 452
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 2037
Bardzo smaczna, soczysta kiełbasa wieprzowa chuda, podpiekana. Kiełbasa wędzo...
Odsłon: 63
Ciasto "Och i Ach" - czyli prosta rolada z bananem - to połączenie najlepszyc...
Odsłon: 653
Przepis dnia
Przepis na soczystego kurczaka duszonego w winie
Odsłon: 452
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 2037
Składniki
Przygotowania rozpocznij dzień wcześniej. Ciecierzycę włóż do naczynia i mocz całą noc.
Na następny dzień, gdy ciecierzyca już napęcznieje, ugotuj ją na miękko. Następnie obierz cebulę i pokrój w kostkę. W woku, głębokiej patelni lub garnku rozgrzej odrobinę oliwy i wrzuć na nią cebulę. Zalej odrobiną wody, żeby się poddusiła.
Bakłażana pokrój w kostkę i dorzuć do garnka do cebuli. Posól do smaku i duś do miękkości.
Sparz pomidory. Po kilku minutach obierz je ze skórki i pokrój w kostkę. Następnie pokrój w kostkę paprykę i cukinię. Dorzuć do gotujących się warzyw w garnku.
Przypraw według upodobania i dokładnie pomieszaj całość. Duś do miękkości warzyw. Na końcu obierz czosnek, pokrój na grubsze plasterki i dodaj do warzyw. Duś tak przez chwilę.
Natkę pietruszki posiekaj. Gdy warzywa będą już miękkie, dodaj ją do garnka i przemieszaj. Gotowe!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierogi z wędzonym twarogiem i czosnkiem niedźwiedzim według Ewy Wachowicz
Dania główne
Soczysta karkówka z grilla
Dania główne
Siekane kotleciki drobiowe
Dania główne
Ślimaczki z młodej kapusty
Pierogi z wędzonym twarogiem i czosnkiem niedźwiedzim według Ewy Wachowicz
Pierogi z farszem z ziemniaków, wędzonego twarogu, żurawiny oraz pesto z czos...
Odsłon: 114
Soczysta karkówka z grilla
Soczysta karkówka z grilla jest marzeniem każdego organizującego rodzinne bar...
Odsłon: 210