Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli masz ochotę na bezmięsne danie jednogarnkowe, to polecamy ci ten pyszny gulasz z ciecierzycą.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15562
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4669
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 350
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2842
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15562
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4669
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 350
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2842
Składniki
Przygotowania rozpocznij dzień wcześniej. Ciecierzycę włóż do naczynia i mocz całą noc.
Na następny dzień, gdy ciecierzyca już napęcznieje, ugotuj ją na miękko. Następnie obierz cebulę i pokrój w kostkę. W woku, głębokiej patelni lub garnku rozgrzej odrobinę oliwy i wrzuć na nią cebulę. Zalej odrobiną wody, żeby się poddusiła.
Bakłażana pokrój w kostkę i dorzuć do garnka do cebuli. Posól do smaku i duś do miękkości.
Sparz pomidory. Po kilku minutach obierz je ze skórki i pokrój w kostkę. Następnie pokrój w kostkę paprykę i cukinię. Dorzuć do gotujących się warzyw w garnku.
Przypraw według upodobania i dokładnie pomieszaj całość. Duś do miękkości warzyw. Na końcu obierz czosnek, pokrój na grubsze plasterki i dodaj do warzyw. Duś tak przez chwilę.
Natkę pietruszki posiekaj. Gdy warzywa będą już miękkie, dodaj ją do garnka i przemieszaj. Gotowe!