Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli masz ochotę na bezmięsne danie jednogarnkowe, to polecamy ci ten pyszny gulasz z ciecierzycą.
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 80
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 755
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 475
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 277
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 80
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 755
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 475
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 277
Składniki
Przygotowania rozpocznij dzień wcześniej. Ciecierzycę włóż do naczynia i mocz całą noc.
Na następny dzień, gdy ciecierzyca już napęcznieje, ugotuj ją na miękko. Następnie obierz cebulę i pokrój w kostkę. W woku, głębokiej patelni lub garnku rozgrzej odrobinę oliwy i wrzuć na nią cebulę. Zalej odrobiną wody, żeby się poddusiła.
Bakłażana pokrój w kostkę i dorzuć do garnka do cebuli. Posól do smaku i duś do miękkości.
Sparz pomidory. Po kilku minutach obierz je ze skórki i pokrój w kostkę. Następnie pokrój w kostkę paprykę i cukinię. Dorzuć do gotujących się warzyw w garnku.
Przypraw według upodobania i dokładnie pomieszaj całość. Duś do miękkości warzyw. Na końcu obierz czosnek, pokrój na grubsze plasterki i dodaj do warzyw. Duś tak przez chwilę.
Natkę pietruszki posiekaj. Gdy warzywa będą już miękkie, dodaj ją do garnka i przemieszaj. Gotowe!