Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli masz ochotę na bezmięsne danie jednogarnkowe, to polecamy ci ten pyszny gulasz z ciecierzycą.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1903
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3862
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 441
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1903
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3862
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 441
Składniki
Przygotowania rozpocznij dzień wcześniej. Ciecierzycę włóż do naczynia i mocz całą noc.
Na następny dzień, gdy ciecierzyca już napęcznieje, ugotuj ją na miękko. Następnie obierz cebulę i pokrój w kostkę. W woku, głębokiej patelni lub garnku rozgrzej odrobinę oliwy i wrzuć na nią cebulę. Zalej odrobiną wody, żeby się poddusiła.
Bakłażana pokrój w kostkę i dorzuć do garnka do cebuli. Posól do smaku i duś do miękkości.
Sparz pomidory. Po kilku minutach obierz je ze skórki i pokrój w kostkę. Następnie pokrój w kostkę paprykę i cukinię. Dorzuć do gotujących się warzyw w garnku.
Przypraw według upodobania i dokładnie pomieszaj całość. Duś do miękkości warzyw. Na końcu obierz czosnek, pokrój na grubsze plasterki i dodaj do warzyw. Duś tak przez chwilę.
Natkę pietruszki posiekaj. Gdy warzywa będą już miękkie, dodaj ją do garnka i przemieszaj. Gotowe!