Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące, pyszne danie. Idealnie komponuje się z ryżem.
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1141
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 105
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 195
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 1186
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1141
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 105
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 195
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 1186
Składniki
Na patelni o grubym dnie rozpuszczamy olej/masło, dodajemy przyprawy i pokrojone w grubą kostkę marchew, pasternak i cebule. Czosnek przeciskamy przez praskę. Dusimy pod przykryciem aż warzywa zmiękną. Następnie dodajemy obrane jabłko pokrojone na duże kawałki oraz boczniaki pokrojone w paski. Smażymy chwilę, a następnie wlewamy wodę i przecier i gotujemy aż jabłko się rozpadnie, a gulasz nieco zgęstnieje. Podajemy z ryżem/kaszą/ziemniakami i świeżą surówką.