Do góry

Dania główne Przepis na:

Wegetariański gulasz z boczniaków

Wegetariański gulasz z boczniaków

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 235

Dodano:

Odsłon: 6027

Sycące, pyszne danie. Idealnie komponuje się z ryżem.

Składniki

  • 4 małe marchewki
  • 1 pasternak/pietruszka
  • 3 małe cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • olej kokosowy bezzapachowy lub masło klarowane do smażenia
  • 2 ziela angielskei
  • 1 liść laurowy
  • 2 łyżki majeranku
  • 1/2 łyżeczki mielonej kozieradki
  • pieprz
  • 1 duże jabłko
  • 200 g boczniaków
  • 1 szklanka wody
  • 200 ml przecieru pomidorowego
  • sól
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na patelni o grubym dnie rozpuszczamy olej/masło, dodajemy przyprawy i pokrojone w grubą kostkę marchew, pasternak i cebule. Czosnek przeciskamy przez praskę. Dusimy pod przykryciem aż warzywa zmiękną. Następnie dodajemy obrane jabłko pokrojone na duże kawałki oraz boczniaki pokrojone w paski. Smażymy chwilę, a następnie wlewamy wodę i przecier i gotujemy aż jabłko się rozpadnie, a gulasz nieco zgęstnieje. Podajemy z ryżem/kaszą/ziemniakami i świeżą surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 30 listopada 2017 Wegetariański gulasz to oksymoron, na Węgrzech bym nawet tego nie wymówił bo by mnie zrzucili w beczce do Dunaju/Cisy. Nie zmienia faktu, że poza nazwą może być dobre. Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń