Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące, pyszne danie. Idealnie komponuje się z ryżem.
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5328
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8599
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17503
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 627
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5328
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8599
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17503
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 627
Składniki
Na patelni o grubym dnie rozpuszczamy olej/masło, dodajemy przyprawy i pokrojone w grubą kostkę marchew, pasternak i cebule. Czosnek przeciskamy przez praskę. Dusimy pod przykryciem aż warzywa zmiękną. Następnie dodajemy obrane jabłko pokrojone na duże kawałki oraz boczniaki pokrojone w paski. Smażymy chwilę, a następnie wlewamy wodę i przecier i gotujemy aż jabłko się rozpadnie, a gulasz nieco zgęstnieje. Podajemy z ryżem/kaszą/ziemniakami i świeżą surówką.