Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wyszły pyszne co najważniejsze bardzo szybko się je robi, zdecydowanie będę powtarzała...
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 609
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 296
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1507
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 609
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 296
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1507
Składniki
Twaróg zemleć i dobrze utrzeć dodając miękkie masło, jajka, mannę, mąkę oraz sól. Można wymieszać mikserem, bądź wyrabiać ręką.
Formować nieduże knedle i wkładać na osolony wrzątek. Gotować aż knedle wypłyną do góry i jeszcze chwilkę.
Podawać gorące, polane śmietaną i posypane cukrem. Można też polać je bułką tartą zrumienioną na maśle i również posypać cukrem.