Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam leczo w/g oryginalnego przepisu od rodowitego Węgra. I kolejny raz się przekonałam że czasem mniej znaczy lepiej. Potrawa jest prosta bez żadnych udziwnień typu kabaczki, cukinie czy inne warzywa. Leczo wyszło przepyszne i odtąd będę robiła tylko takie...
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35841
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1243
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1772
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35841
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1243
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1772
        
        
                Składniki
W rondlu rozgrzać smalec, wrzucić pokrojoną cebulę i kiełbasę, kiedy się zarumieni nalezy dodać słodką paprykę w proszku ( w dużej ilości ) wsypujemy na chwilę przed dorzuceniem pomidorów, żeby się trochę w tłuszczu przesmażyła. Ciemnieje wtedy a jej smak i aromat stają się intensywniejsze, musimy tylko uważać żeby nie przypalić bo zgorzknieje.
Następnie dorzucamy pokrojoną paprykę; ja kroiłam w dość duże kawałki żeby nie "znikła" po około 10-15 minutach dorzuciłam pokrojone pomidory obrane ze skóry. Doprawiamy solą, pieprzem, dosypałam też chilli. Dusiłam ok 15 minut