Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1454
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 511
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1454
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 511
Składniki
Wężymord obrać i włożyć do miski z wodą z dodatkiem kwasku cytrynowego. Schab pokroić w słupki i marynować z solą ,pieprzem ,oliwą ,estragonem ,czosnkiem ,majerankiem i posiekaną cebulą ,odstawić na noc. Smażyć na patelni do miękkości. Wężymord gotujemy ok. 30 min w osolonej wodzie . Podawać z bulką tartą przysmażoną na maśle na złoty kolor. Podawać z ugotowaną kaszą i schabem.