Do góry

Dania główne Przepis na:

Wężymord ze schabem

Wężymord ze schabem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2386 Ocena: 53014

Dodano:

Odsłon: 8772

:)

Składniki

  • 0,5 kg wężymordu (skorzonery)
  • 100 g kaszy gryczanej
  • 0,5 kg schabu
  • 2 cebule
  • sól i pieprz
  • oliwa
  • kwasek cytrynowy
  • majeranek
  • estragon
  • 1 ząbek czosnku
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Wężymord ze schabem

Przygotowanie

  1. Wężymord obrać i włożyć do miski z wodą z dodatkiem kwasku cytrynowego. Schab pokroić w słupki i marynować z solą ,pieprzem ,oliwą ,estragonem ,czosnkiem ,majerankiem i posiekaną cebulą ,odstawić na noc. Smażyć na patelni do miękkości. Wężymord gotujemy ok. 30 min w osolonej wodzie . Podawać z bulką tartą przysmażoną na maśle na złoty kolor. Podawać z ugotowaną kaszą i schabem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kacper1970 13 sierpnia 2013 Gdyby nie było wyjaśnienia nie wiedziałbym co to jest wężymord :D Przepis brzmi smacznie.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

maxymil 13 sierpnia 2013 mała popraweczka chodzi o szparagi ,nie o szpinak

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

maxymil 13 sierpnia 2013 fajnie że przypomniałeś o wężymordzie ma niesamowity smak ,dawno nie jadłem ale teraz na pewno skosztuje ,bardzo przypomina w smaku szpinaki co też jest moim ulubionym przysmakiem:)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń