Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szynka w kropki. Polecam zaskoczymy gości podając taką szyneczkę na świątecznym stole. Można ją jeść na ciepło i zimno.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1855
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421187
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1978
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1855
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421187
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1978
Składniki
Mięso od szynki myję, osuszam i przekładam do siatki wędzarniczej, związuję ciasno. Do garnka wlewam dwa litry wody, wsypuję wszystkie przyprawy z zalewy i gotuję zalewę pięć minut od zagotowania. Do gotującej zalewy wkładam szynkę, zmniejszam płomień, szynka ma się nie gotować a tylko parzyć godzinę.
Po wyjęciu za zalewy szynkę studzę, zdejmuję siatkę. W szynce robię dziurki na całej długości za pomocą drewnianej okrągłej rączki od długiej łyżki. Wkładam w nie kabanosy. Składniki marynaty rozkruszam w moździerzu i nacieram szynkę. Wstawiam do nagrzanego piekarnika w brytfannie temp 180 stopni i piekę godzinę.Do brytfanny wlewam 1/2 szklanki wody. Po 30 minutach pieczenia zdejmuję pokrywę brytfanny.