Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na pyszny świąteczny obiad. Wyglądają i smakują rewelacyjnie
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Obierz i przekrój na pół. Karkówkę lekko rozbij. Każdy plaster posmaruj chrzanem. Do mielonego dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, śmietanę, pietruszkę i namoczoną w wodzie bułkę. Wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Wyłóż na karkówkę. Ułóż połówkę jajka. Zwiń w roladę. Owiń nitką. Smaż na rumiano z każdej strony. Przełóż do garnka. Zalej bulionem. Duś przez 1 godzinę pod przykryciem. Pod koniec dodaj pokrojoną w kostkę cebulę. Duś aż cebula zmięknie. Sos można zagęścić łyżką mąki.