Do góry

Dania główne Przepis na:

Wielkanocne roladki z chrzanem

Wielkanocne roladki z chrzanem

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3622

Dodano:

Odsłon: 5215

Pomysł na pyszny świąteczny obiad. Wyglądają i smakują rewelacyjnie

Składniki

  • Karkówka- 4 plastry
  • jajka- 2 szt.
  • mielone- 25 dag
  • kwaśna śmietana- 3 łyżki
  • Bułka
  • ząbki czosnku- 2 szt.
  • natka pietruszki posiekana- 3 łyżki
  • chrzan- 4 łyżki
  • cebula- 2 szt.
  • bulione- 1,5 l
  • sól- do smaku
  • pieprz- do smaku
  • mąka- 1 łyżka
  • tłuszcz do smażenia
3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka ugotuj na twardo. Obierz i przekrój na pół. Karkówkę lekko rozbij. Każdy plaster posmaruj chrzanem. Do mielonego dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, śmietanę, pietruszkę i namoczoną w wodzie bułkę. Wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Wyłóż na karkówkę. Ułóż połówkę jajka. Zwiń w roladę. Owiń nitką. Smaż na rumiano z każdej strony. Przełóż do garnka. Zalej bulionem. Duś przez 1 godzinę pod przykryciem. Pod koniec dodaj pokrojoną w kostkę cebulę. Duś aż cebula zmięknie. Sos można zagęścić łyżką mąki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń