Do góry

Dania główne Przepis na:

Wielki klops z jajem.

Wielki klops z jajem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 245 Ocena: 1070

Dodano:

Odsłon: 1255

Wymyślam, wymyślam i zawsze coś tam wymyślę a dziś jest :

Składniki

  • 500 g mięsa mielonego wieprzowego z szynki,
  • 4 jajka (trzy ugotować na twardo),
  • 4 łyżki bułki tartej,
  • sól i pieprz według swego smaku,
  • 0,5 szklanki wody,
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do miski przełożyć mięso mielone, dodać jajko, bułkę tartą oraz sól i pieprz.

  2. Wszystko dokładnie ze sobą połączyć.

  3. Na rękę ułożyć kawałek mięsa,

  4. Położyć na nim ugotowane jajko

  5. I zrobić klops.

  6. Tak przygotowane klopsy obsmażyć na patelni

  7. Z wszystkich stron na rumiano.

  8. Przełożyć usmażone do naczynia żaroodpornego wyłożone folią aluminiową,

  9. zamknąć folię.

  10. Wstawić do zimnego piekarnika nastawić na 190 stopni i piec 50 minut, 15 minut przed końcem podlać wodą ustawić piekarnik na 200 stopni i odkryte jeszcze podpiec.

  11. Podałam z ziemniakami oraz sos z grzybów leśnych w śmietanie i surówką z pomidora i cebuli w śmietanie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń