Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wymyślam, wymyślam i zawsze coś tam wymyślę a dziś jest :
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 961
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 101
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2154
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4173
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 961
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 101
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2154
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4173
Składniki
Do miski przełożyć mięso mielone, dodać jajko, bułkę tartą oraz sól i pieprz.
Wszystko dokładnie ze sobą połączyć.
Na rękę ułożyć kawałek mięsa,
Położyć na nim ugotowane jajko
I zrobić klops.
Tak przygotowane klopsy obsmażyć na patelni
Z wszystkich stron na rumiano.
Przełożyć usmażone do naczynia żaroodpornego wyłożone folią aluminiową,
zamknąć folię.
Wstawić do zimnego piekarnika nastawić na 190 stopni i piec 50 minut, 15 minut przed końcem podlać wodą ustawić piekarnik na 200 stopni i odkryte jeszcze podpiec.
Podałam z ziemniakami oraz sos z grzybów leśnych w śmietanie i surówką z pomidora i cebuli w śmietanie.