Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkopolskie pyry z gzikiem. Jako że jest to danie wielkopolskie, postne i że teraz nie mamy postu, więc dodałam usmażonego kotleta mielonego do tego dania. Polecam :)
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 424
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 980
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 94
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 424
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 980
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 94
Składniki
Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach. Ugotowane ziemniaki kładziemy na talerz, studzimy i obieramy ze skórki.
Twaróg rozdrabniamy widelcem, dodajemy do niego wymyty, pokrojony drobno szczypior z cebulką, drobno pokrojony koper. Dodajemy śmietanę, przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
Ziemniaki kroimy w plastry, smażymy na gorącym tłuszczu.
Wersja postna.
Wersja normalna. Usmażone nakładamy ta talerz, posypujemy koprem, obok ziemniaków nakładamy gzik. Smacznego!!!