Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkopolskie pyry z gzikiem. Jako że jest to danie wielkopolskie, postne i że teraz nie mamy postu, więc dodałam usmażonego kotleta mielonego do tego dania. Polecam :)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3882
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3848
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 415
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3882
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3848
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 415
Składniki
Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach. Ugotowane ziemniaki kładziemy na talerz, studzimy i obieramy ze skórki.
Twaróg rozdrabniamy widelcem, dodajemy do niego wymyty, pokrojony drobno szczypior z cebulką, drobno pokrojony koper. Dodajemy śmietanę, przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
Ziemniaki kroimy w plastry, smażymy na gorącym tłuszczu.
Wersja postna.
Wersja normalna. Usmażone nakładamy ta talerz, posypujemy koprem, obok ziemniaków nakładamy gzik. Smacznego!!!