Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3865
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414860
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2411
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3865
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414860
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2411
Składniki
Kilogram karkówki pokroiłam w kostkę. Wrzuciłam do rondla na gorący olej rzepakowy. Smażyłam 2-3 minuty. Po tym czasie dodałam dużą posiekaną cebulę. Podsmażyłam do zeszklenia cebuli i dodałam pół kilograma pieczarek pokrojonych w plasterki. Przykryłam rondel pokrywką i dusiłam do miękkości mięsa, co jakiś czas podlewając wodą. Na koniec dodałam 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego i puszkę groszku konserwowego. Osoliłam i opieprzyłam do smaku. Zagęściłam mąką.