Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zdrowe, kolorowe,
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Sos: maslo rozpuszczamy na patelni (najlpiej uzyc woka), wciskamy dwa zabki czosnku i dodajemy szpinak i drobno posiekana 1 cebule; dusimy na malym ogniu mieszajac okolo 5 min; dodajemy poszatkowanego lososia i po kolejnych 5 minutach dodajemy smietane (2-3 lyzki stolowe); wszytsko dusimy do momentu odparowania i doprawiamy pieprzem i przyprawa; farsz do wienca: pieczarki i cebule obieramy, drobno siekamy i dusimy na masle,dodajemy do tego poszatkowany boczek, doprawiamy pieprzem; tak dusimy 5-7 minut na malym ogniu po czym wylaczamy i odstawiamy do wystudzenia; Ciasto drozdzowe rozwalkowujemy w okrag o srednicy okolo 50 cm i grubosci 0,5 cm ; pokrywamy to przygotowanym wczesniej farszem z pieczarek i boczku zostawiajac wolne 3-4 cm od brzegu ciasta; posypujemy calosc zoltym serem i zawijamy zaczynajac od dolu konczac na gorze; calosc smarujemy oliwa ; trzymajac za dwa konce wkladamy do wczesniej nasmarowanej oliwa tortownicy ;zapiekamy w temp 180 stopniu; PO upieczeniu kroimy w plastry i polewamy sosem szpinakowo - lososiowym; Smacznego Xadix i Hxloop