Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zdrowe, kolorowe,
Sos: maslo rozpuszczamy na patelni (najlpiej uzyc woka), wciskamy dwa zabki czosnku i dodajemy szpinak i drobno posiekana 1 cebule; dusimy na malym ogniu mieszajac okolo 5 min; dodajemy poszatkowanego lososia i po kolejnych 5 minutach dodajemy smietane (2-3 lyzki stolowe); wszytsko dusimy do momentu odparowania i doprawiamy pieprzem i przyprawa;
farsz do wienca: pieczarki i cebule obieramy, drobno siekamy i dusimy na masle,dodajemy do tego poszatkowany boczek, doprawiamy pieprzem; tak dusimy 5-7 minut na malym ogniu po czym wylaczamy i odstawiamy do wystudzenia;
Ciasto drozdzowe rozwalkowujemy w okrag o srednicy okolo 50 cm i grubosci 0,5 cm ; pokrywamy to przygotowanym wczesniej farszem z pieczarek i boczku zostawiajac wolne 3-4 cm od brzegu ciasta; posypujemy calosc zoltym serem i zawijamy zaczynajac od dolu konczac na gorze; calosc smarujemy oliwa ; trzymajac za dwa konce wkladamy do wczesniej nasmarowanej oliwa tortownicy ;zapiekamy w temp 180 stopniu;
PO upieczeniu kroimy w plastry i polewamy sosem szpinakowo - lososiowym;
Smacznego
Xadix i Hxloop
Maślanka jako dodatek do ciasta drożdżowego sprawia, że pieczywo jest bardzie...
Odsłon: 561
Oj jak dawno zabierałam się za zrobienie tych pierożków z ciastem szpinakowym...
Odsłon: 31
Przepis na pyszny i prosty deser ze śmietaną i owocami.
Odsłon: 7251
Kotleciki warzywne to aromatyczna, chrupiąca i pyszna przekąska dla dzieci i...
Odsłon: 16212
Oj jak dawno zabierałam się za zrobienie tych pierożków z ciastem szpinakowym...
Odsłon: 31
Przepis na pyszny i prosty deser ze śmietaną i owocami.
Odsłon: 7251
Kotleciki warzywne to aromatyczna, chrupiąca i pyszna przekąska dla dzieci i...
Odsłon: 16212
Składniki
Sos: maslo rozpuszczamy na patelni (najlpiej uzyc woka), wciskamy dwa zabki czosnku i dodajemy szpinak i drobno posiekana 1 cebule; dusimy na malym ogniu mieszajac okolo 5 min; dodajemy poszatkowanego lososia i po kolejnych 5 minutach dodajemy smietane (2-3 lyzki stolowe); wszytsko dusimy do momentu odparowania i doprawiamy pieprzem i przyprawa; farsz do wienca: pieczarki i cebule obieramy, drobno siekamy i dusimy na masle,dodajemy do tego poszatkowany boczek, doprawiamy pieprzem; tak dusimy 5-7 minut na malym ogniu po czym wylaczamy i odstawiamy do wystudzenia; Ciasto drozdzowe rozwalkowujemy w okrag o srednicy okolo 50 cm i grubosci 0,5 cm ; pokrywamy to przygotowanym wczesniej farszem z pieczarek i boczku zostawiajac wolne 3-4 cm od brzegu ciasta; posypujemy calosc zoltym serem i zawijamy zaczynajac od dolu konczac na gorze; calosc smarujemy oliwa ; trzymajac za dwa konce wkladamy do wczesniej nasmarowanej oliwa tortownicy ;zapiekamy w temp 180 stopniu; PO upieczeniu kroimy w plastry i polewamy sosem szpinakowo - lososiowym; Smacznego Xadix i Hxloop
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kurczak Kung Pao
Dania główne
Pierogi szpinakowe z mięsem z indyka
Dania główne
Mielone w pieczarkach z kapustą
Dania główne
Gulasz Polonez
Kurczak Kung Pao
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 21
Pierogi szpinakowe z mięsem z indyka
Oj jak dawno zabierałam się za zrobienie tych pierożków z ciastem szpinakowym...
Odsłon: 31