Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintna potrawa z wieprzowiny i ziół smakuje wybornie. Sprawdzi się wspaniale na codzienny jak i odświętny obiad.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 470
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 188
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 470
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 188
Składniki
1. Kotlety rozbić i natrzeć w soli i w pieprzu. Dobrze obtoczyć w mące. 2. Rozbić jajka i dodać do nich pokrojony szczypiorek, posiekane orzeczy oraz natkę. Całość wymieszać i doprawić solą i pieprzem. 3. Rozgrzać tłuszcz na patelni. 4. Mięso obtoczyć w powstałej panierce i usmażyć na patelni z dwóch stron po ok 5 min z każdej. (do zarumienienia jajka) 5. Jeżeli po przekrojeniu mięsko będzie różowe, należy dopiec je w piekarniku 150°C ok 5 minut. Smacznego! :)