Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zestawu przypraw do naszej wieprzowiny. Ta potrawa to nasza potrawa roku, albo najlepsza potrawa z mojego zestawu przepisów. Proszę spróbować. Warto zrobić wysiłek i kupić w chińskim sklepie sos z czarnego pieprzu.
Szybkowar, łyżeczka, łyżka szklanka, naczynie
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28695
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2187
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28695
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2187
Składniki
Ziemniaki obieramy ze skórki i kroimy na pół, jeśli są duże. Mięso przyprawiamy najpierw papryka po obu stronach, a potem czosnkiem.
Następnie smarujemy sosem pieprzowym po obu stronach.
Pieczarki myjemy, jeśli trzeba i zostawiamy całe. Cebulę obieramy i kroimy na ćwiartki,a ćwiartki na pół w poprzek.
Mięso obsmażamy po obu stronach w szybkowarze bez użycia tłuszczu, po czym dodajemy cebulę i smażymy do otrzymania lekko brązowego koloru.
Następnie dodajemy olej i wrzucamy pieczarki, łodygę lubczyku. Smażymy aż sok prawie się wysmaży. Wyłączamy opcje saute.
Dodajemy Kucharek, część wody, a do około pół szklanki dodajemy mąkę i mieszamy , aby uniknąć grudek. Wlewamy do szybkowaru. Dodajemy ziemniaki. Zakrywamy pokrywę i ustawiamy na 40 minut gotowania. Po wyłączeniu czekamy, aby otworzyć pokrywę, odparowujemy szybkowar i otwieramy.
Potrawa świetnie smakuje z surówką, której przepis poprzedza przepis na tę potrawę. Pikantna potrawa łączy się świetnie z lekko słodkim smakiem sosu zrobionego do sałatki.