Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie kuchni góralskiej...pyszne i aromatyczne.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67867
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1930
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67867
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1930
Składniki
Kapustę grubo siekamy. Mięso kroimy na 2 cm plastry, podsmażamy z obu stron na maśle. Szalotki kroimy w kostkę, wrzucamy na masło ze smażenia mięsa, szklimy i razem z mięsem dodajemy do kapusty. Wlewamy 250 ml wody, gotujmy pod przykryciem do miękkości kapusty. Na maśle ze smażenia zrumieniamy mąkę, rozprowadzamy odrobiną wywaru z duszenia kapusty, dodajemy do całości, dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i octem. Zagotowujemy i zestawiamy z ognia. Dodajemy posiekany szczypior, mieszamy.