Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie kuchni góralskiej...pyszne i aromatyczne.
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 856
idealna zupa na rodzinny obiad, treściwa i pyszna
Odsłon: 379
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 154
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 2331
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 856
idealna zupa na rodzinny obiad, treściwa i pyszna
Odsłon: 379
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 154
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 2331
Składniki
Kapustę grubo siekamy. Mięso kroimy na 2 cm plastry, podsmażamy z obu stron na maśle. Szalotki kroimy w kostkę, wrzucamy na masło ze smażenia mięsa, szklimy i razem z mięsem dodajemy do kapusty. Wlewamy 250 ml wody, gotujmy pod przykryciem do miękkości kapusty. Na maśle ze smażenia zrumieniamy mąkę, rozprowadzamy odrobiną wywaru z duszenia kapusty, dodajemy do całości, dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i octem. Zagotowujemy i zestawiamy z ognia. Dodajemy posiekany szczypior, mieszamy.