Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie kuchni góralskiej...pyszne i aromatyczne.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 625
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25725
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 625
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25725
Składniki
Kapustę grubo siekamy. Mięso kroimy na 2 cm plastry, podsmażamy z obu stron na maśle. Szalotki kroimy w kostkę, wrzucamy na masło ze smażenia mięsa, szklimy i razem z mięsem dodajemy do kapusty. Wlewamy 250 ml wody, gotujmy pod przykryciem do miękkości kapusty. Na maśle ze smażenia zrumieniamy mąkę, rozprowadzamy odrobiną wywaru z duszenia kapusty, dodajemy do całości, dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i octem. Zagotowujemy i zestawiamy z ognia. Dodajemy posiekany szczypior, mieszamy.