Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie kuchni góralskiej...pyszne i aromatyczne.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19378
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13102
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1750
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232215
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19378
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13102
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1750
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232215
Składniki
Kapustę grubo siekamy. Mięso kroimy na 2 cm plastry, podsmażamy z obu stron na maśle. Szalotki kroimy w kostkę, wrzucamy na masło ze smażenia mięsa, szklimy i razem z mięsem dodajemy do kapusty. Wlewamy 250 ml wody, gotujmy pod przykryciem do miękkości kapusty. Na maśle ze smażenia zrumieniamy mąkę, rozprowadzamy odrobiną wywaru z duszenia kapusty, dodajemy do całości, dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i octem. Zagotowujemy i zestawiamy z ognia. Dodajemy posiekany szczypior, mieszamy.