Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ,smaczne mięsko które praktycznie nie trzeba za dużo pilnować przy smażeniu. Smażone w szybkowarze dusi się we własnym sosie a po usmażeniu rozpływa się w ustach. Podane do drugiego dania z sosem smakuje wybornie , a podane z pysznym sosem chrzanowym to smaczna przekąska na świąteczny stół wielkanocny.
miska, szybkowar, rondel, ręcznik papierowy, ścierka, nóż,
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 16
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18513
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7072
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30654
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 16
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18513
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7072
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30654
Składniki
Umyte , osuszone ręcznikiem papierowym mięso natrzeć musztardą wymieszaną z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i ziołami, oraz solą i pieprzem. Tak przygotowane mięso zakryć ściereczką i odstawić na 2 godzinki w chłodne miejsce . Po tym czasie zrumienić na dobrze rozgrzanym tłuszczu, następnie przełożyć całość do szybkowaru wlać gorącej wody ,zamknąć szybkowar i dusić na małym ogniu palnika do miękkości mięsa. Po 30 minutach szybkowar wyłączyć przestudzić i otworzyć. Sprawdzić mięsko jakie jest , obrócić na drugą stronę ,ponownie zamknąć i dusić dalej. Po upieczeniu mięso wyjąć lekko wystudzić i pokroić w plastry, a z powstałego płynu przygotować sos. Mięsko można również podać jako samodzielną przekąskę z polane sosem chrzanowym i podać na świąteczny wielkanocny stół. Przygotowanie 30 minut + marynowanie + pieczenie