Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ,smaczne mięsko które praktycznie nie trzeba za dużo pilnować przy smażeniu. Smażone w szybkowarze dusi się we własnym sosie a po usmażeniu rozpływa się w ustach. Podane do drugiego dania z sosem smakuje wybornie , a podane z pysznym sosem chrzanowym to smaczna przekąska na świąteczny stół wielkanocny.
miska, szybkowar, rondel, ręcznik papierowy, ścierka, nóż,
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22413
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14411
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4456
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43530
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 555
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 528
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22413
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14411
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4456
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43530
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 555
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 528
Składniki
Umyte , osuszone ręcznikiem papierowym mięso natrzeć musztardą wymieszaną z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i ziołami, oraz solą i pieprzem. Tak przygotowane mięso zakryć ściereczką i odstawić na 2 godzinki w chłodne miejsce . Po tym czasie zrumienić na dobrze rozgrzanym tłuszczu, następnie przełożyć całość do szybkowaru wlać gorącej wody ,zamknąć szybkowar i dusić na małym ogniu palnika do miękkości mięsa. Po 30 minutach szybkowar wyłączyć przestudzić i otworzyć. Sprawdzić mięsko jakie jest , obrócić na drugą stronę ,ponownie zamknąć i dusić dalej. Po upieczeniu mięso wyjąć lekko wystudzić i pokroić w plastry, a z powstałego płynu przygotować sos. Mięsko można również podać jako samodzielną przekąskę z polane sosem chrzanowym i podać na świąteczny wielkanocny stół. Przygotowanie 30 minut + marynowanie + pieczenie