Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ,smaczne mięsko które praktycznie nie trzeba za dużo pilnować przy smażeniu. Smażone w szybkowarze dusi się we własnym sosie a po usmażeniu rozpływa się w ustach. Podane do drugiego dania z sosem smakuje wybornie , a podane z pysznym sosem chrzanowym to smaczna przekąska na świąteczny stół wielkanocny.
miska, szybkowar, rondel, ręcznik papierowy, ścierka, nóż,
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 61
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 61
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Składniki
Umyte , osuszone ręcznikiem papierowym mięso natrzeć musztardą wymieszaną z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i ziołami, oraz solą i pieprzem. Tak przygotowane mięso zakryć ściereczką i odstawić na 2 godzinki w chłodne miejsce . Po tym czasie zrumienić na dobrze rozgrzanym tłuszczu, następnie przełożyć całość do szybkowaru wlać gorącej wody ,zamknąć szybkowar i dusić na małym ogniu palnika do miękkości mięsa. Po 30 minutach szybkowar wyłączyć przestudzić i otworzyć. Sprawdzić mięsko jakie jest , obrócić na drugą stronę ,ponownie zamknąć i dusić dalej. Po upieczeniu mięso wyjąć lekko wystudzić i pokroić w plastry, a z powstałego płynu przygotować sos. Mięsko można również podać jako samodzielną przekąskę z polane sosem chrzanowym i podać na świąteczny wielkanocny stół. Przygotowanie 30 minut + marynowanie + pieczenie