Do góry

Dania główne Przepis na:

Wieprzowina po chińsku z makaronem

Wieprzowina po chińsku z makaronem

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9193

Dodano:

Odsłon: 3796

Chińskie jedzenie to szybkie jedzenie:). Jego przygotowanie nie powinno zająć nam dłużej niż 30 minut. Wieprzowinę po chińsku lubię chyba nawet bardziej niż kurczaka w tym wydaniu. Przepis na 4 porcje.

Składniki

  • 400g łopatki lub szynki wieprzowej
  • 300g makaronu spaghetti
  • 1 duży por
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 2 marchewki
  • 50g grzybków mun
  • mieszanka przypraw do dań chińskich
  • sól, pieprz
  • olej sezamowy
  • sos sojowy
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Łopatkę kroimy w bardzo drobne plasterki. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Marchew kroimy w słupki, por w krążki, papryki w paski. Grzybki mun namaczamy we wrzątku przez 15 minut, odcedzamy.


  2. Na mocno rozgrzanym oleju, na dużym gazie podsmażamy wieprzowinę do mocnego zarumienienia. Następnie dodajemy warzywa i grzybki. Przyprawiamy solą i przyprawami. Podsmażamy 5 minut, po czym zalewamy 1/2 szklanki wody. Dusimy przez około 30 minut, do miękkości warzyw i odparowania wody.

  3. Na koniec dodajemy makaron, sos sojowy, wszystko dokładnie mieszamy. Przed podaniem możemy posypać natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń