Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chińskie jedzenie to szybkie jedzenie:). Jego przygotowanie nie powinno zająć nam dłużej niż 30 minut. Wieprzowinę po chińsku lubię chyba nawet bardziej niż kurczaka w tym wydaniu. Przepis na 4 porcje.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 765
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424979
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10690
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336968
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 765
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424979
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10690
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336968
Składniki
Łopatkę kroimy w bardzo drobne plasterki. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Marchew kroimy w słupki, por w krążki, papryki w paski. Grzybki mun namaczamy we wrzątku przez 15 minut, odcedzamy.
Na mocno rozgrzanym oleju, na dużym gazie podsmażamy wieprzowinę do mocnego zarumienienia. Następnie dodajemy warzywa i grzybki. Przyprawiamy solą i przyprawami. Podsmażamy 5 minut, po czym zalewamy 1/2 szklanki wody. Dusimy przez około 30 minut, do miękkości warzyw i odparowania wody.
Na koniec dodajemy makaron, sos sojowy, wszystko dokładnie mieszamy. Przed podaniem możemy posypać natką pietruszki.