Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Weekend to czas, gdy mamy więcej czasu dla siebie i bliskich. To doskonały moment, by przygotować obiad, na który w tygodniu nie znajdujemy chwili. Sprawdź nasz przepis na aromatyczną wieprzowinę po tajsku i zabierz rodzinę w niezwykłą, kulinarną podróż.
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 1720
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1107
Wyśmienita rolada ze schabu faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem warzyw. Ś...
Odsłon: 199
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 1720
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1107
Wyśmienita rolada ze schabu faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem warzyw. Ś...
Odsłon: 199
Składniki
Wieprzowinę opłucz, oczyść z błon i pokrój na drobne kawałki. Następnie mięso zmiel w maszynce do mielenia mięsa. W międzyczasie wstaw osoloną wodę na ryż i ugotuj go na sypko.
Czosnek obierz i posiekaj, a następnie przesmaż na oleju. Dodaj pokrojonego w cienkie półplasterki pora. Papryczkę pokrój w plasterki. Jeśli chcesz, aby danie było mniej ostre, usuń z nich gniazda nasienne. Dodaj na patelnię i podsmażaj kilka chwil.
Na patelnię dodaj wieprzowinę. Smaż całość do momentu, aż mięso się zrumieni. Po tym czasie dodaj sos sojowy oraz sos ostrygowy. Wlej na patelnię kilka łyżek wody lub lekkiego bulionu, aby nic do niej nie przywarło. Na samym końcu dodaj liście tajskiej bazylii. Całość dokładnie wymieszaj i po 30 sekundach zdejmij z ognia. Podawaj natychmiast z ryżem i ulubionymi dodatkami.