Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Weekend to czas, gdy mamy więcej czasu dla siebie i bliskich. To doskonały moment, by przygotować obiad, na który w tygodniu nie znajdujemy chwili. Sprawdź nasz przepis na aromatyczną wieprzowinę po tajsku i zabierz rodzinę w niezwykłą, kulinarną podróż.
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 30
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 98
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 22
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 38
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 30
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 98
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 22
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 38
Składniki
Wieprzowinę opłucz, oczyść z błon i pokrój na drobne kawałki. Następnie mięso zmiel w maszynce do mielenia mięsa. W międzyczasie wstaw osoloną wodę na ryż i ugotuj go na sypko.
Czosnek obierz i posiekaj, a następnie przesmaż na oleju. Dodaj pokrojonego w cienkie półplasterki pora. Papryczkę pokrój w plasterki. Jeśli chcesz, aby danie było mniej ostre, usuń z nich gniazda nasienne. Dodaj na patelnię i podsmażaj kilka chwil.
Na patelnię dodaj wieprzowinę. Smaż całość do momentu, aż mięso się zrumieni. Po tym czasie dodaj sos sojowy oraz sos ostrygowy. Wlej na patelnię kilka łyżek wody lub lekkiego bulionu, aby nic do niej nie przywarło. Na samym końcu dodaj liście tajskiej bazylii. Całość dokładnie wymieszaj i po 30 sekundach zdejmij z ognia. Podawaj natychmiast z ryżem i ulubionymi dodatkami.