Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Phat Kra Pao, czyli wieprzowina po tajsku, to street food, którym Tajowie żywią się ponoć częściej niż osławionym Phat Thai. To bardzo proste i szybkie danie, które pokochają wielbiciele wyrazistej, pikantnej kuchni tajskiej. Osoby, które nie są w stanie zjeść na raz 3 papryczek chili, mogą po prostu dodać ich mniej niż w przepisie.
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52068
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 139
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52068
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 139
Składniki
Utrzyj chili z czosnkiem w moździerzu. Podsmaż krótko na rozgrzanym oleju, cały czas mieszając. Uważaj, by czosnek się nie przypalił.
Dołóż na patelnię wieprzowinę. Smaż, nie przerywając mieszania – tak, by rozdrobnić mięso.
Gdy mięso zmieni kolor, wlej po łyżce każdego sosu. Dodaj cukier i bazylię. Smaż nadal, aż listki zmiękną.
Gotowe danie przełóż od razu na talerze. Wieprzowinę po tajsku podawaj z ryżem jaśminowym i jajkiem sadzonym.