Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Phat Kra Pao, czyli wieprzowina po tajsku, to street food, którym Tajowie żywią się ponoć częściej niż osławionym Phat Thai. To bardzo proste i szybkie danie, które pokochają wielbiciele wyrazistej, pikantnej kuchni tajskiej. Osoby, które nie są w stanie zjeść na raz 3 papryczek chili, mogą po prostu dodać ich mniej niż w przepisie.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 913
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4156
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 913
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4156
Składniki
Utrzyj chili z czosnkiem w moździerzu. Podsmaż krótko na rozgrzanym oleju, cały czas mieszając. Uważaj, by czosnek się nie przypalił.
Dołóż na patelnię wieprzowinę. Smaż, nie przerywając mieszania – tak, by rozdrobnić mięso.
Gdy mięso zmieni kolor, wlej po łyżce każdego sosu. Dodaj cukier i bazylię. Smaż nadal, aż listki zmiękną.
Gotowe danie przełóż od razu na talerze. Wieprzowinę po tajsku podawaj z ryżem jaśminowym i jajkiem sadzonym.