Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna prosta wariacja na temat azjatyckiego jedzenia, tym razem za smak tego dania odpowiada przede wszystkim świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 642
Bardzo szybki tort bezowy z gotowych blatów z kremem mascarpone i ulubionymi...
Odsłon: 124
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 189
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 642
Bardzo szybki tort bezowy z gotowych blatów z kremem mascarpone i ulubionymi...
Odsłon: 124
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 189
Składniki
W naczyniu łączymy sok z pomarańczy, sos sojowy, miód, czosnek i imbir. Dodajemy wieprzowinę i marynujemy 30 minut. W międzyczasie gotujemy noodles, zgodnie z przepisem na opakowaniu, odsączamy, przelewamy wodą i odkładamy na bok.
W woku rozgrzewamy olej na dużym ogniu, dodajemy połowę mięsa (odsączone z marynaty – przyda się w pkt 3), i smażymy 3 minuty, aż będzie brązowe, wyjmujemy z woka i powtarzamy czynność z pozostałym mięsem.
Do woka dodajemy marchewkę i cukinę i smażymy stir-fry, aż będą kruche (2-3 minuty), dodajemy podsmażoną wołowinę, marynatę oraz ugotowane noodles. Smażymy 3 minuty, podajemy natychmiast.