Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna prosta wariacja na temat azjatyckiego jedzenia, tym razem za smak tego dania odpowiada przede wszystkim świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy.
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 83
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 58
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 53
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 101
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19665
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 83
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 58
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 53
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 101
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19665
Składniki
W naczyniu łączymy sok z pomarańczy, sos sojowy, miód, czosnek i imbir. Dodajemy wieprzowinę i marynujemy 30 minut. W międzyczasie gotujemy noodles, zgodnie z przepisem na opakowaniu, odsączamy, przelewamy wodą i odkładamy na bok.
W woku rozgrzewamy olej na dużym ogniu, dodajemy połowę mięsa (odsączone z marynaty – przyda się w pkt 3), i smażymy 3 minuty, aż będzie brązowe, wyjmujemy z woka i powtarzamy czynność z pozostałym mięsem.
Do woka dodajemy marchewkę i cukinę i smażymy stir-fry, aż będą kruche (2-3 minuty), dodajemy podsmażoną wołowinę, marynatę oraz ugotowane noodles. Smażymy 3 minuty, podajemy natychmiast.