Do góry

Dania główne Przepis na:

WIEPRZOWINA Z JABŁKAMI

WIEPRZOWINA Z JABŁKAMI

Autor:

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 18896

Dodano:

Odsłon: 3672

Wspaniały smak.

Składniki

  • łopatka pokrojona w kostkę, 0,9 dkg
  • sól, 1/2 łyżeczki
  • papryka, 1 łyżeczka
  • olej
  • sok jabłkowy, 1 szklanka
  • sherry, 1 szklanka
  • jabłka (najlepiej złota reneta) pokrojone w plastry, 4
  • mąka, 2 łyżki
  • woda, 3 łyżki
> 6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
WIEPRZOWINA Z JABŁKAMI

Przygotowanie

  1. Mięso przyprawic solą i pieprzem, zrumienic na oleju.

  2. Dodac sok jabłkowy i sherry, dusic na wolnym ogniu. Dodac jabłka.

  3. Mąkę rozprowadzic w wodzie, dodac do sosu, gotowac do zagęszczęnia. Podawac z ryżem. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Katarinka 05 listopada 2009 mmm ciekawa jestem smaku- słodki a moze kwasny? Musze wyprobowac? A mozna dodac smietane na koniec czy nie za bardzo? :) Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń