Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z nutą orientu
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Ryż gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy. Odcedzamy. W międzyczasie przygotowujemy mięso: Paprykę, pieczarki, cebulę, i pomidory kroimy w paski, czosnek drobno siekamy. Imbir obieramy i ścieramy na tarce. Mięso kroimy w średniej wielkości kostkę. Na patelni rozgrzewamy oleje, wrzucamy czosnek i imbir, podgrzewamy tak aby puściły aromat. Wrzucamy na to mięso i przyprawiamy papryką, curry i pieprzem. Smażymy na większym ogniu, tak aby zamknąć smak przypraw. Następnie zmniejszamy ogień, dodajemy pastę miso i sos sojowy - dusimy przez około 10 minut, podlewając od czasu do czasu wodą. Po tym czasie, dodajemy warzywa i pieczarki - dusimy kolejne 10 minut. Mięso i ryż nakładamy na talerz osobno. Ryż polewamy sosem słodkie chilli.