Dania główne Przepis na:
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Ryż gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy. Odcedzamy.
W międzyczasie przygotowujemy mięso:
Paprykę, pieczarki, cebulę, i pomidory kroimy w paski, czosnek drobno siekamy.
Imbir obieramy i ścieramy na tarce.
Mięso kroimy w średniej wielkości kostkę.
Na patelni rozgrzewamy oleje, wrzucamy czosnek i imbir, podgrzewamy tak aby puściły aromat.
Wrzucamy na to mięso i przyprawiamy papryką, curry i pieprzem.
Smażymy na większym ogniu, tak aby zamknąć smak przypraw.
Następnie zmniejszamy ogień, dodajemy pastę miso i sos sojowy -
dusimy przez około 10 minut, podlewając od czasu do czasu wodą.
Po tym czasie, dodajemy warzywa i pieczarki - dusimy kolejne 10 minut.
Mięso i ryż nakładamy na talerz osobno.
Ryż polewamy sosem słodkie chilli.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

MP3-ka 01 października 2013Zgłoś do usunięcia
spróbuj w sklepie z japońską żywnością lub na allegro0 Kto głosował? | Odpowiedz

bllanchett 28 września 2013Zgłoś do usunięcia
Co to takiego pasta miso? Gdzie można to kupić? Z przyjemnością wypróbowałabym przepis ale skąd wziąć pasta miso?!? ;)0 Kto głosował? | Odpowiedz

MP3-ka 28 maja 2013Zgłoś do usunięcia
cieszę się, że smakowało :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ssoll 28 maja 2013Zgłoś do usunięcia
Świetne danie, wszyscy zaproszeni do stołu byli zachwyceni :D0 Kto głosował? | Odpowiedz