Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to chyba pierwsze danie z azjatyckimi smakami i aromatami na mojej stronie. Ciekawe w smaku, proste i szybkie w wykonaniu i smaczne ! Przepis ten, jak to często się zdzarza u mnie powstał trochę z przypadku. Postanowiłem zrobić coś na orientalną nutę z tego co aktualnie znalazłem w szafkach i lodówce. Siał być jakiś szybki " stir fry" a wyszło porządne danie z pogranicza kuchni seczuańskiej. No i wyszło pysznie ! Jeśli się Wam ten przepis spodoba to oczywiście zachęcam do wypróbowania i podzielenia się uwagami.
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 1916
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 53
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 795
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 936
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 241
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 1916
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 53
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 795
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 936
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 241
Składniki
Sposób przyrządzenia Wieprzowinę kroimy na cieniutkie plasterki. Doprawiiamy odrobiną oliwy , przyprawy "5 smaków" oraz solą i pieprzem odstawiamy na kilka minut a następnie należy ja obtoczyć w mące ziemniaczanej. Paprykę, marchewke i pora kroimy wzdłuż na cienkie słupki natomiast cebulę w kostkę. Czosnek, imbir oraz papryczkę siekamy na drobno. Resztę warzyw będziemy wrzucać w całości. Przygotowujemy sos poprzez wymieszanie wszystkich składników ze sobą w szklance lub małej miseczce. Na dużej patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i wrzucamy wszystkie warzywa i mieszając smażyć na sporym ogniu przez około 5 minut. Następnie warzywa zdejmujemy i odkładamy obok na talerzu. Na patelnię dodajemy kolojny raz łyżkę oleju i władamy mięso przy okazji zwiększając ogień i tak smażymy przez około 5 min co chwilę mieszając aby równomiernie się nam obsmażyło. Kiedy nam się ładnie zarumieni wkładamy z powrotem obsmażone warzywa i wszystko dokładnie mieszamy , a następnie wlewamy nasz sos. Gotowujemy jeszcze przez około 5 minut do momentu aż sos zgęstnieje. Gotowe! Samcznego !! Porada Podajemy z czym chcemy..ryż ..makaron..wolna wola.. Składniki warzywne możemy dobierać wedle uznania lub aktualnego stanu posiadania. Jeśli warzywa będą za twarde to podlewamy całość odrobiną wody i przykrywamy na około 5 min.