Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest mega szybkie, ma ciekawy słodko-ostry smak pierwszy raz takie coś jadłam, mnie smakowało na pewno powtórzę, aczkolwiek jeśli ktoś lubi bardziej tradycyjne potrawy to raczej nie polecam…
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3141
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29334
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 164
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18732
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 749
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3141
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29334
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 164
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18732
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 749
Składniki
sos karmelowy: Zmieszać zimną wodę z cukrem i gotować do momentu kiedy zacznie mieć konsystencję syropu i kolor zacznie się zmieniać. Obserwować syrop, którego kolor najpierw będzie przypominać złoto a później miód a na końcu syrop klonowy. Wlać wtedy gorącą wodę, będą się tworzyć małe bąble. Gotować do uzyskania gładkiej konsystencji i karmelowego koloru. Ostudzić i wlać do słoika. Sos może stać w temperaturze pokojowej przez miesiąc. Ponoć zamiast sosu można zrobić tak: Sypnąć cukier na patelnie, dolać zimnej wody, karmelizować, następnie dolać gorącej wody, gotować i dorzucić wieprzowinę wymieszana z sosem rybnym i reszta składników…
Mieszamy ze sobą wieprzowinę, sos rybny, wodę, cukier i sos karmelowy. Całość wrzucamy na bardzo gorący olej i smażymy 8-10 minut. Kiedy całe mięso będzie pokryte gładkim sosem zdejmujemy z ognia i posypujemy pieprzem. Podajemy oczywiście z ryżem.