Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest mega szybkie, ma ciekawy słodko-ostry smak pierwszy raz takie coś jadłam, mnie smakowało na pewno powtórzę, aczkolwiek jeśli ktoś lubi bardziej tradycyjne potrawy to raczej nie polecam…
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117985
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8369
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3108
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2079
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1526
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117985
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8369
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3108
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2079
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1526
Składniki
sos karmelowy: Zmieszać zimną wodę z cukrem i gotować do momentu kiedy zacznie mieć konsystencję syropu i kolor zacznie się zmieniać. Obserwować syrop, którego kolor najpierw będzie przypominać złoto a później miód a na końcu syrop klonowy. Wlać wtedy gorącą wodę, będą się tworzyć małe bąble. Gotować do uzyskania gładkiej konsystencji i karmelowego koloru. Ostudzić i wlać do słoika. Sos może stać w temperaturze pokojowej przez miesiąc. Ponoć zamiast sosu można zrobić tak: Sypnąć cukier na patelnie, dolać zimnej wody, karmelizować, następnie dolać gorącej wody, gotować i dorzucić wieprzowinę wymieszana z sosem rybnym i reszta składników…
Mieszamy ze sobą wieprzowinę, sos rybny, wodę, cukier i sos karmelowy. Całość wrzucamy na bardzo gorący olej i smażymy 8-10 minut. Kiedy całe mięso będzie pokryte gładkim sosem zdejmujemy z ognia i posypujemy pieprzem. Podajemy oczywiście z ryżem.