Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i smaczne wigilijne danie.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 415
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1793
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 357
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 415
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1793
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 357
Składniki
Fasolę moczymy w zimnej wodzie przez 12 godzin. Grzyby zagotować w wodzie, w której się moczyły. Wystudzić i pokroić, pozostawiając wodę z gotowania.
Kapustę pokroić, przełożyć do garnka i zalać wodą. Dodać fasolę, pokrojone grzyby i przyprawy. Gotować do momentu, aż fasola będzie miękka ( w trakcie gotowania uzupełniać wodę). Dolać odrobinę wody, w której gotowały się grzyby.
Na patelni roztopić margarynę i zrobić zasmażkę z mąki. Wystudzić, rozprowadzić wodą i wlać do kapusty. Chwilkę pogotować ciągle mieszając. Całość doprawić do smaku. Życzę smacznego !