Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i smaczne wigilijne danie.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8609
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7158
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4882
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327761
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8609
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7158
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4882
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327761
Składniki
Fasolę moczymy w zimnej wodzie przez 12 godzin. Grzyby zagotować w wodzie, w której się moczyły. Wystudzić i pokroić, pozostawiając wodę z gotowania.
Kapustę pokroić, przełożyć do garnka i zalać wodą. Dodać fasolę, pokrojone grzyby i przyprawy. Gotować do momentu, aż fasola będzie miękka ( w trakcie gotowania uzupełniać wodę). Dolać odrobinę wody, w której gotowały się grzyby.
Na patelni roztopić margarynę i zrobić zasmażkę z mąki. Wystudzić, rozprowadzić wodą i wlać do kapusty. Chwilkę pogotować ciągle mieszając. Całość doprawić do smaku. Życzę smacznego !