Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i smaczne wigilijne danie.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 860
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5860
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 319
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 860
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5860
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 319
Składniki
Fasolę moczymy w zimnej wodzie przez 12 godzin. Grzyby zagotować w wodzie, w której się moczyły. Wystudzić i pokroić, pozostawiając wodę z gotowania.
Kapustę pokroić, przełożyć do garnka i zalać wodą. Dodać fasolę, pokrojone grzyby i przyprawy. Gotować do momentu, aż fasola będzie miękka ( w trakcie gotowania uzupełniać wodę). Dolać odrobinę wody, w której gotowały się grzyby.
Na patelni roztopić margarynę i zrobić zasmażkę z mąki. Wystudzić, rozprowadzić wodą i wlać do kapusty. Chwilkę pogotować ciągle mieszając. Całość doprawić do smaku. Życzę smacznego !