Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z okolic Soliny w Bieszczadach.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 217
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9458
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 999
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 217
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9458
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 999
Składniki
Wykonanie: Kaszę ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Kapustę oczyścić, drobno poszatkować i ugotować do miękkości, odcedzić. Cebulę drobno posiekać, podsmażyć na tłuszczu, połączyć z kapustą i kaszą doprawić do smaku. Wymieszać i chwilę jeszcze poddusić. Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować na stolnicy i wycinać szklanką krążki. Nakładać przygotowany farsz, starannie zlepić brzegi. Następnie ugotować w osolonej wodzie.