Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z okolic Soliny w Bieszczadach.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1454
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1414
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1454
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1414
Składniki
Wykonanie: Kaszę ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Kapustę oczyścić, drobno poszatkować i ugotować do miękkości, odcedzić. Cebulę drobno posiekać, podsmażyć na tłuszczu, połączyć z kapustą i kaszą doprawić do smaku. Wymieszać i chwilę jeszcze poddusić. Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować na stolnicy i wycinać szklanką krążki. Nakładać przygotowany farsz, starannie zlepić brzegi. Następnie ugotować w osolonej wodzie.