Do góry

Dania główne Przepis na:

Wiosenna sałatka z fetą

Wiosenna sałatka z fetą

Autor:

Przepisów i artykułów: 234 Ocena: 5969

Dodano:

Odsłon: 19246

Expresowa sałatka,samo zdrowie;)

Składniki

  • sałatowy mix lub główka sałaty
  • ogórek
  • pomidory, 2 szt.
  • FETA, 1 opak.
  • oliwki zielone, 50g
  • szczypiorek
  • oliwa z oliwek, 6 łyżek
  • musztarda, łyżeczka
  • ocet winny, 2 łyżki
  • sok z cytryny
  • szczypta soli i białego pieprzu
3-4 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Wiosenna sałatka z fetą

Przygotowanie

  1. Sałatę umyć i odsączyć.Ogórek i pomidory umyć,obrać i pokroić w cząstki.Fetę pokroić w kostkę.Oliwki odsączyć z zalewy.Szczypiorek umyć i drobno posiekać.Ocet winny wymieszać z solą i pieprzem.Dodać musztardę i stale mieszając,wlać oliwę z oliwek.Szczypiorek wymieszać z sosem.

  2. Wszystkie składniki ułożyć w salaterce.Całość polać wcześniej przygotowanym sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń