Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,delikatne,lekko kwaskowe,idealne na obiad lub kolację:) Wiśnie bardzo obrodziły u mnie więc staram się je przerabiać na różne sposoby:)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
Składniki
Przygotować ciasto na pierogi. Do miski wsypać mąkę,dać jajko ,szczyptę soli i stopniowo wlewać gorącą wodę zarabiając ciasto. Gdy ciasto jest trochę wyrobione przełożyć je na stolnicę podsypaną mąką i dokładnie zarobić. Odłożyć spowrotem ciasto do miski by odpoczęło na 15min. Ucinamy po kawałku ciasta,wałkujemy podsypując mąką by się nie przylepiło,wycinamy szklanką kółka,kładziemy po dwie wiśnie i zalepiamy. Wodę posolić,na gotującą wrzucać pierożki i gotować od momentu wypłynięcia 1-2 min. Osobno w rondelku zrumienić masło ,polać pierożki,posypać cukrem,a obok położyć śmietanę.
Smacznego życzę!