Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,delikatne,lekko kwaskowe,idealne na obiad lub kolację:) Wiśnie bardzo obrodziły u mnie więc staram się je przerabiać na różne sposoby:)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4090
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11201
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6438
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5445
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13434
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5200
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4090
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11201
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6438
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5445
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13434
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5200
Składniki
Przygotować ciasto na pierogi. Do miski wsypać mąkę,dać jajko ,szczyptę soli i stopniowo wlewać gorącą wodę zarabiając ciasto. Gdy ciasto jest trochę wyrobione przełożyć je na stolnicę podsypaną mąką i dokładnie zarobić. Odłożyć spowrotem ciasto do miski by odpoczęło na 15min. Ucinamy po kawałku ciasta,wałkujemy podsypując mąką by się nie przylepiło,wycinamy szklanką kółka,kładziemy po dwie wiśnie i zalepiamy. Wodę posolić,na gotującą wrzucać pierożki i gotować od momentu wypłynięcia 1-2 min. Osobno w rondelku zrumienić masło ,polać pierożki,posypać cukrem,a obok położyć śmietanę.
Smacznego życzę!