Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kupiony w okazyjnej cenie jeszcze przed świętami udziec jagnięcy czekał w zamrażarce na swoją kolej. Wolno pieczone mięso jest delikatne i po prostu rozpływa się w ustach........
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 575
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 88
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2731
Polecam.
Odsłon: 491
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 728
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 575
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 88
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2731
Polecam.
Odsłon: 491
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 728
Składniki
Dzień wcześniej mięso dobrze natrzeć solą, pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i oliwą, obłożyć gałązkami rozmarynu. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki. Na około dwie godziny przed pieczeniem udziec zostawić w temperaturze pokojowej.
Warzywa oczyścić, pokroić na kawałki , główkę czosnku przekroić na pół. Wszystko przełożyć do brytfanki lub dużego naczynia do zapiekania, podlać bulionem. Na wierzchu umieścić jagnięcinę , przykryć pokrywką lub folią aluminiową.
Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Piec przez około 4,5 godziny. Następnie temperaturę podnieść do 200 stopni, zdjąć pokrywę i dopiekać jeszcze przez 20-30 minut do zrumienienia.