Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane mięso jest kruche i soczyste. Przepis pochodzi z 429. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 1414
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 138
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 63
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 1414
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 138
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 63
Składniki
Antrykot przyprawić solą i pieprzem oraz słodką, wędzoną papryką. Włożyć do słoików. Do każdego wrzucić cebulę, czosnek i pomidorki oraz po dwa kawałki marchewki i pietruszki. Przyprawić tymiankiem, zielem angielskim i liściem laurowym.
Wlać oliwę. Zakręcić.
Dno starego garnka wyścielić ściereczką. Wstawić słoiki. Zalać wodą. Ustawić nad żywym ogniem lub na kuchence. Przykryć, doprowadzić do wrzenia i gotować przez minimum 3 godziny.
Podawać z pieczywem.