Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna soczysta wołowina z dodatkiem Papryki czerwonej i pomidora. Ten smak sprawi, że wrócisz do tego dania nie raz.
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 544
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 599
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 875
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 544
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 599
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 875
Składniki
Mięso kroimy w plastry o grubości około 3 cm. Do miski dodajemy olej,przyprawę do mięs, czosnek granulowany, jedną kostkę wołową, paprykę słodką, wyciskamy plaster cytryny i dodajemy pieprz cytrynowy. Wszystko mieszamy do jednolitej konsystencji. Uzyskaną marynatą smarujemy dokładnie kawałki mięsa z każdej strony. Wkładamy do miski, przykrywamy pokrywką i odstawiamy na godzinę do lodówki. Po wyciągnięciu z lodówki, na rozgrzanym oleju podsmażamy kawałki mięsa z każdej strony w celu zamknięcia porów. Podsmażone mięso układamy w naczyniu żaroodpornym.
W osobnej misce przygotowujemy sos. Dwie szklanki wrzącej wody wlewamy do miski, do tego dodajemy kostkę wołową i mieszamy do jej rozpuszczenia. Wywar polewamy na wcześniej ułożone kawałki mięsa w naczyniu żaroodpornym. Do tego dodajemy duszoną cebulę. Kroimy w paski paprykę czerwoną, oraz w plastry pomidora i układamy obok siebie na przemian -pomidor-papryka- na mięsie w naczyniu żaroodpornym. Polewamy na to jeszcze tłuszczem z patelni, na której podsmażaliśmy mięso. Wkładamy do rozgrzanego na 200 stopni piekarnika na około 2 h. Podajemy z ziemniakami oraz duszoną marchewką. Smacznego.