Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz wołowy z mięsa mielonego, z dodatkiem fasolki i pomidorów, Do ryży albo kaszy
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3951
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415384
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2542
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3951
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415384
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2542
Składniki
Fasolkę pozbawić końcówek, pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w kosteczkę, czosnek drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę, smażyć 5 minut, dodać mięso mielone, smażyć kolejne 10 minut ( jak wytrąci się dużo wody to zebrać ręcznikiem papierowym).
Do mięsa dodać czosnek, przesmażyć 1 minutę, dodać pomidory z puszki (albo pokrojone w kostkę świeże pomidory), ¼ szklanki wody i przecier pomidorowy, wymieszać, dodać fasolkę, dwa rodzaje papryki, całość wymieszać i dusić pod przykryciem 30 minut. Dodać sól i pieprz do smaku. Podawać z ryżem, jogurtem greckim, posypane natką pietruszki.