Do góry

Dania główne Przepis na:

Wołowina z fasolką w pomidorach

Wołowina z fasolką w pomidorach

Autor:

Przepisów i artykułów: 217 Ocena: 2524

Dodano:

Odsłon: 475

Gulasz wołowy z mięsa mielonego, z dodatkiem fasolki i pomidorów, Do ryży albo kaszy

Składniki

  • ½ kg fasoli szparagowej
  • 2 cebule
  • 1 łyżka oliwy
  • ½ kg mięsa wołowego mielonego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 puszka pomidorów krojonych w zalewie ( lub 4 świeże pomidory)
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • sól, pieprz do smaku
  • do podania: ryż, jogurt grecki, natka pietruszki
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Fasolkę pozbawić końcówek, pokroić na mniejsze kawałki.
    Cebulę pokroić w kosteczkę, czosnek drobno posiekać.
    Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę, smażyć 5 minut, dodać mięso mielone, smażyć kolejne 10 minut ( jak wytrąci się dużo wody to zebrać ręcznikiem papierowym).

  2. Do mięsa dodać czosnek, przesmażyć 1 minutę, dodać pomidory z puszki (albo pokrojone w kostkę świeże pomidory), ¼ szklanki wody i przecier pomidorowy, wymieszać, dodać fasolkę, dwa rodzaje papryki, całość wymieszać i dusić pod przykryciem 30 minut.
    Dodać sól i pieprz do smaku.
    Podawać z ryżem, jogurtem greckim, posypane natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń