Do góry

Dania główne Przepis na:

Wrap z grillowanymi filecikami drobiowymi

Wrap z grillowanymi filecikami drobiowymi

Autor:

Przepisów i artykułów: 326 Ocena: 2060

Dodano:

Odsłon: 192

Sekretem tak soczystych filecików jest ich marynowanie w słodko-kwaśnej marynacie. Całość jest idealnie skomponowana, a dzięki owinięciu w tortillę wygodne do zjedzenia - co jest istotne podczas imprez plenerowych.

Składniki

  • 2 tortille
  • 4 fileciki z kurczaka
  • marynata:
  • łyżka konfitury z żurawiny
  • łyżka marmolady pomarańczowej
  • łyżka domowej przyprawy do zup > do sprawdzenia na blogu
  • łyżeczka tymianku
  • łyżeczka Martini Fiero
  • pieprz kolorowy
  • kolorowa surówka z kapusty> do sprawdzenia na blogu
  • konfitura z żurawiny
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Wrap z grillowanymi filecikami drobiowymi

Przygotowanie

  1. W szklanym naczyniu mieszamy wszystkie składniki marynaty. W marynacie zanurzamy fileciki. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na 30 minut do lodówki.

  2. Zamarynowane fileciki grillujemy po około 1,5 minuty z każdej strony.

    Na kawałku foli spożywczej układamy surówkę i konfiturę z żurawiny.

  3. Następnie układamy gorące fileciki.

  4. Tortille ciasno zwijamy.

    Następnie owijamy jeszcze w papier kanapkowy i przewiązujemy w dwóch miejscach sznurkiem. kroimy na pół ostrym nożem. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń