Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sekretem tak soczystych filecików jest ich marynowanie w słodko-kwaśnej marynacie. Całość jest idealnie skomponowana, a dzięki owinięciu w tortillę wygodne do zjedzenia - co jest istotne podczas imprez plenerowych.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 117
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2789
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 117
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2789
Składniki
W szklanym naczyniu mieszamy wszystkie składniki marynaty. W marynacie zanurzamy fileciki. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na 30 minut do lodówki.
Zamarynowane fileciki grillujemy po około 1,5 minuty z każdej strony. Na kawałku foli spożywczej układamy surówkę i konfiturę z żurawiny.
Następnie układamy gorące fileciki.
Tortille ciasno zwijamy. Następnie owijamy jeszcze w papier kanapkowy i przewiązujemy w dwóch miejscach sznurkiem. kroimy na pół ostrym nożem. Podajemy od razu po przygotowaniu.