Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wrap to smaczna kanapka w wykonana z okrągłego płaskiego chleba z dowolnym nadzieniem. Moja propozycja to soczysta pierś z kurczaka w panierce z czipsów.
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 536
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 760
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 39
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 536
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 760
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 39
Składniki
Fileta z kurczaka myjemy, kroimy w paski. Czipsy umieszczamy w worku i rozgniatamy. Do miski dodajemy jogurt, jajko, sól oraz pieprz. W tak przygotowanej marynacie obtaczamy filety z kurczaka i wstawiamy do lodówki na 30 min. Następnie wyjmujemy obtaczamy je w czipsach i pieczemy w piekarniku na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez 15-20 min w temperaturze 200 stopni.
Warzywa kroimy, ser ścieramy na małych oczkach. Każdego wrapa smarujemy majonezem dodajemy keczup. Układamy sałatę, dodajemy mięso, pomidory, paprykę, cebulę oraz ogórka i posypujemy serem żółtym. Wkładamy do mikrofali na 10 sek. Aby delikatnie roztopić ser.