Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wrap to smaczna kanapka w wykonana z okrągłego płaskiego chleba z dowolnym nadzieniem. Moja propozycja to soczysta pierś z kurczaka w panierce z czipsów.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5909
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 620
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 778
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5909
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 620
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 778
Składniki
Fileta z kurczaka myjemy, kroimy w paski. Czipsy umieszczamy w worku i rozgniatamy. Do miski dodajemy jogurt, jajko, sól oraz pieprz. W tak przygotowanej marynacie obtaczamy filety z kurczaka i wstawiamy do lodówki na 30 min. Następnie wyjmujemy obtaczamy je w czipsach i pieczemy w piekarniku na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez 15-20 min w temperaturze 200 stopni.
Warzywa kroimy, ser ścieramy na małych oczkach. Każdego wrapa smarujemy majonezem dodajemy keczup. Układamy sałatę, dodajemy mięso, pomidory, paprykę, cebulę oraz ogórka i posypujemy serem żółtym. Wkładamy do mikrofali na 10 sek. Aby delikatnie roztopić ser.