Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne wrapy z ciast filo, farsz z mięsem mielonym i świeżymi warzywami, a do tego ryż jaśminowy. Zapraszam serdecznie na film z przepisem i życzę Wszystkim smacznego.
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 15
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 37
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 46
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 15
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 37
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 46
Składniki
Na początku ugotujemy ryż, wybierzcie jaki lubicie najbardziej, ale jaśminowy robi w tym przepisie robotę. Już teraz do większej miski wrzucamy mięso mielone, posiekany czosnek, tymianek, pokrojonego w kostkę pomidora, paprykę, cebulę i ser żółty, koncentrat pomidorowy, odrobinę wody, ugotowany ryż, sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszamy. Już teraz rozkładamy arkusze filo na blacie i nakładamy cieniutką warstwę farszu po całej powierzchni ciasta, posypujemy posiekaną natką pietruszki, następnie od lewej do prawej nakładamy ciasto na zakładkę, tak samo od prawej do lewej, następnie z góry smarujemy rozbełtanym jajkiem i już rolujemy, formując wrap. Już teraz rozgrzewamy piekarnik na 180 stopni, góra, dół, bez termoobiegu. Wrapy układamy na blasze wyścielonej papierem do pieczenia i po wierzchu smarujemy resztą rozbełtanego jajka. Gdy piekarnik już będzie nagrzany wkładamy blachę z wrapami do środka i pieczemy 25 do 30 minut. Gotowe !!! Do wrapów idealnie sprawdzi się mój sos jogurtowy ziołowo-czosnkowy, znajdziecie go w moich przepisach. Zapraszam serdecznie na film z przepisem i życzę Wszystkim smacznego.