Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne wrapy z ciast filo, farsz z mięsem mielonym i świeżymi warzywami, a do tego ryż jaśminowy. Zapraszam serdecznie na film z przepisem i życzę Wszystkim smacznego.
Te bajecznie proste i pyszne ciastka owsiane bez cukru przygotujesz tylko z 3...
Odsłon: 1274
Noce i dnie to efektowne ciasto składające się z dwóch biszkoptów – waniliowe...
Odsłon: 2954
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 1548
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 75
Zastanawiasz się, co zaserwować podczas romantycznej kolacji we dwoje? Mamy p...
Odsłon: 268
Szybkie do przygotowania (choć nieco trzeba odczekać), puszyste i kremowe, a...
Odsłon: 2163
Te bajecznie proste i pyszne ciastka owsiane bez cukru przygotujesz tylko z 3...
Odsłon: 1274
Noce i dnie to efektowne ciasto składające się z dwóch biszkoptów – waniliowe...
Odsłon: 2954
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 1548
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 75
Zastanawiasz się, co zaserwować podczas romantycznej kolacji we dwoje? Mamy p...
Odsłon: 268
Szybkie do przygotowania (choć nieco trzeba odczekać), puszyste i kremowe, a...
Odsłon: 2163
Składniki
Na początku ugotujemy ryż, wybierzcie jaki lubicie najbardziej, ale jaśminowy robi w tym przepisie robotę. Już teraz do większej miski wrzucamy mięso mielone, posiekany czosnek, tymianek, pokrojonego w kostkę pomidora, paprykę, cebulę i ser żółty, koncentrat pomidorowy, odrobinę wody, ugotowany ryż, sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszamy. Już teraz rozkładamy arkusze filo na blacie i nakładamy cieniutką warstwę farszu po całej powierzchni ciasta, posypujemy posiekaną natką pietruszki, następnie od lewej do prawej nakładamy ciasto na zakładkę, tak samo od prawej do lewej, następnie z góry smarujemy rozbełtanym jajkiem i już rolujemy, formując wrap. Już teraz rozgrzewamy piekarnik na 180 stopni, góra, dół, bez termoobiegu. Wrapy układamy na blasze wyścielonej papierem do pieczenia i po wierzchu smarujemy resztą rozbełtanego jajka. Gdy piekarnik już będzie nagrzany wkładamy blachę z wrapami do środka i pieczemy 25 do 30 minut. Gotowe !!! Do wrapów idealnie sprawdzi się mój sos jogurtowy ziołowo-czosnkowy, znajdziecie go w moich przepisach. Zapraszam serdecznie na film z przepisem i życzę Wszystkim smacznego.