Do góry

Dania główne Przepis na:

Wyborne kotlety drobiowe

Wyborne kotlety drobiowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 2527 Ocena: 18494

Dodano:

Odsłon: 9215

Smakują wybornie, przepis Babci Stefci z Bieszczad.

Składniki

  • Filet z kurczaka ½ kg
  • Pieczarki świeże ½ kg
  • Jajka 3 szt.
  • Majonez 2 łyżki
  • Ser żółty 20 dag
  • Mąka pszenna 3 łyżki
  • Mąka ziemniaczana 1 łyżka
  • Sól i pieprz do smaku
  • Papryka wędzona mielona do smaku
  • Tłuszcz do smażenia
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Wyborne kotlety drobiowe

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso umyć, osuszyć, drobno pokroić razem z oczyszczonymi pieczarkami. Włożyć do miski, wbić jajka, dodać starty ser i resztę składników. Przyprawić do smaku, dokładnie wyrobić masę. Formować na dłoni zgrabne kotlety, smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mark5 12 lipca Przepraszam ze sie czepiam ,ale na dolaczonym zdjeciu napewno sa zeberka a nie kotlety drobiowe. Odpowiedzi: 1 ▼

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń