Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i fajne mięsko na drugie danie.
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4840
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7416
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 583
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 93
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 94
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4840
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7416
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 583
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 93
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 94
Składniki
Przygotowanie: Kotlety opłukać, osuszyć, posypać solą i pieprzem do smaku i rozbić tłuczkiem uważając aby nie rozbić za cienko. Papryki oczyścić, pokroić w słupki i zeszklić na maśle klarowanym z dodatkiem sosu sojowego do smaku. Następnie na każdym rozbitym kotlecie ułożyć po dwa plasterki szynki, po plasterku sera żółtego, pomidory suszone według uznania oraz zeszkloną paprykę. Dokładnie zwinąć w roladkę, spiąć drewnianymi patyczkami, maczać w rozmąconym jajku, panierować w bułce tartej. Smażyć na dosyć głębokim tłuszczu z każdej strony na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym i podawać do obiadu, z surówką z pora, ziemniakami polanymi dowolnym sosem. SMACZNEGO.