Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i fajne mięsko na drugie danie.
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 31
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 57
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 31
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 57
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Składniki
Przygotowanie: Kotlety opłukać, osuszyć, posypać solą i pieprzem do smaku i rozbić tłuczkiem uważając aby nie rozbić za cienko. Papryki oczyścić, pokroić w słupki i zeszklić na maśle klarowanym z dodatkiem sosu sojowego do smaku. Następnie na każdym rozbitym kotlecie ułożyć po dwa plasterki szynki, po plasterku sera żółtego, pomidory suszone według uznania oraz zeszkloną paprykę. Dokładnie zwinąć w roladkę, spiąć drewnianymi patyczkami, maczać w rozmąconym jajku, panierować w bułce tartej. Smażyć na dosyć głębokim tłuszczu z każdej strony na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym i podawać do obiadu, z surówką z pora, ziemniakami polanymi dowolnym sosem. SMACZNEGO.