Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Babci Stefci z Bieszczad. Roladki smakują wybornie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13006
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1477
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14316
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5919
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13006
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1477
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14316
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5919
Składniki
Wykonanie: Filety opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym i przekroić wzdłuż. Posypać solą, ostrą papryką i pieprzem i rozbić dosyć cienko, odłożyć do lodówki na pół godziny. W między czasie przygotować farsz. Cukinię, mozzarellę, (część mozzarelli zostawić do posypania roladek), paprykę pokroić w drobną kostkę, dodać posiekaną natkę pietruszki, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać z majonezem. Nakładać farsz (część farszu odłożyć) na przygotowane kotlety z kurczaka, zwijać w roladki.
Resztę farszu wyłożyć na dno naczynia żaroodpornego, ułożyć gotowe roladki, posypać mozzarellą i nakryć folą aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 30-40 minut. Pod koniec pieczenia zdjąć folię aluminiową i zrumienić roladki.