Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Babci Stefci z Bieszczad. Roladki smakują wybornie.
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5154
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 488
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8914
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5154
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 488
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8914
Składniki
Wykonanie: Filety opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym i przekroić wzdłuż. Posypać solą, ostrą papryką i pieprzem i rozbić dosyć cienko, odłożyć do lodówki na pół godziny. W między czasie przygotować farsz. Cukinię, mozzarellę, (część mozzarelli zostawić do posypania roladek), paprykę pokroić w drobną kostkę, dodać posiekaną natkę pietruszki, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać z majonezem. Nakładać farsz (część farszu odłożyć) na przygotowane kotlety z kurczaka, zwijać w roladki.
Resztę farszu wyłożyć na dno naczynia żaroodpornego, ułożyć gotowe roladki, posypać mozzarellą i nakryć folą aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 30-40 minut. Pod koniec pieczenia zdjąć folię aluminiową i zrumienić roladki.