Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój eksperyment w kuchni, roladki wyszły mi super, smakują wybornie.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 685
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 456
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 685
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 456
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, posypać solą, pieprzem, papryka mieloną i przyprawą do kurczaka, rozbić tłuczkiem, po czym odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Paprykę, pieczarki oczyścić, lekko rozdrobnić blenderem, przyprawić solą i pieprzem do smaku i dokładnie wymieszać. Gotowe mięso nadziewać przygotowanym farszem, kłaść po jednym słupku ogórka, kilka plasterków rzodkiewki i listki mięty. Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Naczynie żaroodporne posmarować olejem, położyć roladki i zapiec w piekarniku w temperaturze 190 stopni około 35-40 minut. Polewając co jakiś czas powstałym sosem. SMACZNEGO.