Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój eksperyment w kuchni, roladki wyszły mi super, smakują wybornie.
Wykonanie:
Mięso opłukać, posypać solą, pieprzem, papryka mieloną i przyprawą do kurczaka, rozbić tłuczkiem, po czym odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Paprykę, pieczarki oczyścić, lekko rozdrobnić blenderem, przyprawić solą i pieprzem do smaku i dokładnie wymieszać. Gotowe mięso nadziewać przygotowanym farszem, kłaść po jednym słupku ogórka, kilka plasterków rzodkiewki i listki mięty. Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Naczynie żaroodporne posmarować olejem, położyć roladki i zapiec w piekarniku w temperaturze 190 stopni około 35-40 minut. Polewając co jakiś czas powstałym sosem. SMACZNEGO.
Roladki z ćwiartek kurczaka wyglądają i smakują rewelacja.
Odsłon: 1374
miodowy budyniowiec z porzeczkami i agrestem na prawie-kruchym cieście
Odsłon: 13261
Szukasz przepisu na lekki placek na lato? Wypróbuj przepis na ciasto z porzec...
Odsłon: 65
Jesteś miłośnikiem słodko-kwaskowatych połączeń? Wypróbuj sprawdzony przepis...
Odsłon: 85
Orientalna zupa z krewetkami to pyszna, prosta, pikantna, esencjonalna zupa z...
Odsłon: 144
miodowy budyniowiec z porzeczkami i agrestem na prawie-kruchym cieście
Odsłon: 13261
Szukasz przepisu na lekki placek na lato? Wypróbuj przepis na ciasto z porzec...
Odsłon: 65
Jesteś miłośnikiem słodko-kwaskowatych połączeń? Wypróbuj sprawdzony przepis...
Odsłon: 85
Orientalna zupa z krewetkami to pyszna, prosta, pikantna, esencjonalna zupa z...
Odsłon: 144
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, posypać solą, pieprzem, papryka mieloną i przyprawą do kurczaka, rozbić tłuczkiem, po czym odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Paprykę, pieczarki oczyścić, lekko rozdrobnić blenderem, przyprawić solą i pieprzem do smaku i dokładnie wymieszać. Gotowe mięso nadziewać przygotowanym farszem, kłaść po jednym słupku ogórka, kilka plasterków rzodkiewki i listki mięty. Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Naczynie żaroodporne posmarować olejem, położyć roladki i zapiec w piekarniku w temperaturze 190 stopni około 35-40 minut. Polewając co jakiś czas powstałym sosem. SMACZNEGO.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pizza calzone
Dania główne
Ryż z bakłażanem i fasolką
Dania główne
Chrupiące naleśniki z owocami morza
Dania główne
Serniczek pistacjowy z truskawkami
Pizza calzone
Kto z nas nie lubi pizzy? Przygotowana na chrupiącym, drożdżowym cieście z ul...
Odsłon: 17
Ryż z bakłażanem i fasolką
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 164