Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z borowików podana z konfitowanym schabem z sarniny i domowymi chipsami ziemniaczanymi. Idealnie się wpisze w świąteczne menu.
W garnku o grubym dnie podsmażam na maśle grzyby i ziemniaki dodaję przyprawy oprócz gałki i pieprzu. Zalewam 2 l wody, gotuję do miękkości ziemniaków. Gdy ziemniaki i grzyby są ugotowane odkładam najładniejsze kapelusze borowików do dekoracji. Zupę zaprawiam śmietaną, dokładnie miksuję blenderem. Doprawiam do smaku gałką muszkatołową i świeżo zmielonym pieprzem.
Mięso oczyszczam dokładnie z błon.
Przyprawy dokładnie rozcieram w moździerzu.
Mięso dokładnie nacieram przyprawami i wkładam po jednym po jednym kawałku do mocno rozgrzanego tłuszczu. Wyłączam ogień pod garnkiem. Mięso zostawiam w garnku do chwili aż tłuszcz przestanie bulgotać.
Mięso wyjmuję z tłuszczu na deskę by odpoczęło. Analogicznie postępuję z resztą mięsa.
Ziemniaki kroję na plasterki karbowanym nożem, Smażę na tłuszczu pozostałym od konfitowania mięsa.
Zupę przelewam do miseczek podaję z 3 -4 plastrami konfitowanego schabu, układam kilka kapeluszy borowików, posypuję chipsami, natką pietruszki i czerwonym pieprzem.
Zupka wyszła bardzo smaczna,inna niż z samej warzywnej mrożonki lub z pieczar...
Odsłon: 3680
Kurka, czyli pieprznik jadalny, jest bardzo wartościowym grzybem, gdyż obok d...
Odsłon: 48
Zupa grzybowa najlepiej smakuje mi jesienią i zimą, po długim spacerze. Cudow...
Odsłon: 15991
Dziś publikuję Bardzo Ważny Przepis – na najprostsze, cienkie naleśniki podst...
Odsłon: 11
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7833
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2123
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30015
Dziś publikuję Bardzo Ważny Przepis – na najprostsze, cienkie naleśniki podst...
Odsłon: 11
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7833
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2123
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30015
Składniki
W garnku o grubym dnie podsmażam na maśle grzyby i ziemniaki dodaję przyprawy oprócz gałki i pieprzu. Zalewam 2 l wody, gotuję do miękkości ziemniaków. Gdy ziemniaki i grzyby są ugotowane odkładam najładniejsze kapelusze borowików do dekoracji. Zupę zaprawiam śmietaną, dokładnie miksuję blenderem. Doprawiam do smaku gałką muszkatołową i świeżo zmielonym pieprzem.
Mięso oczyszczam dokładnie z błon.
Przyprawy dokładnie rozcieram w moździerzu.
Mięso dokładnie nacieram przyprawami i wkładam po jednym po jednym kawałku do mocno rozgrzanego tłuszczu. Wyłączam ogień pod garnkiem. Mięso zostawiam w garnku do chwili aż tłuszcz przestanie bulgotać.
Mięso wyjmuję z tłuszczu na deskę by odpoczęło. Analogicznie postępuję z resztą mięsa.
Ziemniaki kroję na plasterki karbowanym nożem, Smażę na tłuszczu pozostałym od konfitowania mięsa.
Zupę przelewam do miseczek podaję z 3 -4 plastrami konfitowanego schabu, układam kilka kapeluszy borowików, posypuję chipsami, natką pietruszki i czerwonym pieprzem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Naleśniki podstawowe
Dania główne
Udka zapiekane w majonezie
Dania główne
Kotlety drobiowe
Dania główne
Kluski Śląskie - Idealny przepis
Naleśniki podstawowe
Dziś publikuję Bardzo Ważny Przepis – na najprostsze, cienkie naleśniki podst...
Odsłon: 11
Udka zapiekane w majonezie
Wyborne udka na niedzielny obiad.
Odsłon: 136