Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z królika to jedno z najpyszniejszych i najzdrowszych gatunków mięs. Duszona łopatka z królika z cytryną i rozmarynem to połączenie, które gwarantuje delikatność i kruchość mięsa, a także niezwykłe bogactwo aromatu. Zobaczcie, jak przyrządzić królika w zaciszu własnej kuchni.
Łopatkę z królika myjemy i osuszamy. Skórkę z cytryny sparzamy wrzątkiem a następnie ścieramy na tarce na małych oczkach. Wyciskamy sok z cytryny. Nacieramy mięso sokiem i startą cytrynową skórką, dodajemy sól oraz pieprz. Królika marynujemy przez około 5 godzin. Miskę umieszczamy w lodówce lub w innym chłodnym miejscu.
Po 5 godzinach wyciągamy mięso, obtaczamy je w mące. Na rozgrzaną patelnię przekładamy masło i olej. Następnie, kiedy tłuszcz nabierze wysokiej temperatury, przekładamy mięso. Dodajemy rozmaryn, czosnek oraz plasterki cytryny. Królika smażymy równomiernie z każdej strony. W razie konieczności podlewamy go wodą. Po 5 minutach powinien być gotowy do jedzenia.
Domowe wyroby to w tych czasach najlepsze rozwiązanie. W sklepach jest bardzo...
Odsłon: 13203
Kurczak pieczony na foremce od babki z kominem, wiem niektórzy powiedzą że od...
Odsłon: 1972
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 73
Carpaccio to tradycyjna, włoska przystawka. Tradycyjnie jest wykonana z surow...
Odsłon: 53
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 66
Bardzo smaczna, soczysta kiełbasa wieprzowa chuda, podpiekana. Kiełbasa wędzo...
Odsłon: 88
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 73
Carpaccio to tradycyjna, włoska przystawka. Tradycyjnie jest wykonana z surow...
Odsłon: 53
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 66
Bardzo smaczna, soczysta kiełbasa wieprzowa chuda, podpiekana. Kiełbasa wędzo...
Odsłon: 88
Składniki
Łopatkę z królika myjemy i osuszamy. Skórkę z cytryny sparzamy wrzątkiem a następnie ścieramy na tarce na małych oczkach. Wyciskamy sok z cytryny. Nacieramy mięso sokiem i startą cytrynową skórką, dodajemy sól oraz pieprz. Królika marynujemy przez około 5 godzin. Miskę umieszczamy w lodówce lub w innym chłodnym miejscu.
Po 5 godzinach wyciągamy mięso, obtaczamy je w mące. Na rozgrzaną patelnię przekładamy masło i olej. Następnie, kiedy tłuszcz nabierze wysokiej temperatury, przekładamy mięso. Dodajemy rozmaryn, czosnek oraz plasterki cytryny. Królika smażymy równomiernie z każdej strony. W razie konieczności podlewamy go wodą. Po 5 minutach powinien być gotowy do jedzenia.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Karkówka pieczona w soli
Dania główne
Pierogi z wędzonym twarogiem i czosnkiem niedźwiedzim według Ewy Wachowicz
Dania główne
Soczysta karkówka z grilla
Dania główne
Siekane kotleciki drobiowe
Karkówka pieczona w soli
Dzisiaj chciałam podzielić się z Wami pyszną karkówką pieczoną w soli, bez pr...
Odsłon: 8
Pierogi z wędzonym twarogiem i czosnkiem niedźwiedzim według Ewy Wachowicz
Pierogi z farszem z ziemniaków, wędzonego twarogu, żurawiny oraz pesto z czos...
Odsłon: 184