Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita sałatka makaronowa jest słodko-słona, a dodatek krewetek czyni ją naprawdę wybitną. Warto wypróbować ją na specjalne okazje.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 82
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 41
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 82
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 41
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Składniki
Makaron penne ugotuj al dente w osolonej wodzie. Krewetki oczyść, osusz i przełóż do miski. Dopraw solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć krewetki i szybko obsmaż w dwóch stron, przez około 1-2 minuty. Kiedy zbrązowieją i krawędzie będą chrupiące, przełóż na talerz. Pomidorki przekrój na pół.
Oliwę, sok z połowy limonki i miód wymieszaj. Dodaj posiekane listki bazylii, posól i popieprz.
Wszystkie składniki umieść w misce. Dopraw solą i pieprzem. Pokrusz fetę i wlej sos, całość wymieszaj.